Gedaan met laden. U bevindt zich op: Projectoproep menstruatiewelzijn 2024 Nieuwsberichten

Projectoproep menstruatiewelzijn 2024

Nieuwsbericht
29 april 2024

Menstruatie is een natuurlijk onderdeel in het leven van meer de helft van de bevolking en toch is het nog steeds omgeven door stigma en taboe.

Inzetten op menstruatiewelzijn is betekent inzetten op menstruatiearmoede, -schaamte, -taboe én -stigma. De thematiek raakt aan verschillende maatschappelijke domeinen: welzijn, onderwijs, jeugd, gelijke kansen, …

De beperkte toegang tot de juiste producten, de povere kennis over menstruatie en het taboe dan wel schaamtegevoel dat er nog te vaak mee gepaard gaat, kunnen een grote impact hebben op het dagdagelijks leven: schoolverzuim, sociale isolatie, meer absenteïsme op het werk, etc. Stuk voor stuk elementen waardoor we kunnen spreken van een reële welzijnsproblematiek.

Met deze projectoproep wil het Vlaamse Gelijkekansenbeleid bijdragen aan een hoger menstruatiewelzijn. We gaan op zoek naar projecten die kennis bevorderen over menstruatie, informeren en sensibiliseren over menstruatiewelzijn en taboes en stigma over menstruatiewelzijn doorbreken.

Binnen deze oproep wordt een bedrag van maximaal 70.000 euro per project voorzien. Projecten hebben een maximale duurtijd van 12 maanden en starten ten vroegste op 1 september 2024.

Dien je projectvoorstel uiterlijk op 15 juni 2024 om 12u00 in bij gelijkekansen@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie)