Gedaan met laden. U bevindt zich op: Thematische sessie 'Open Data' 9 maart 2023 Agenda

Thematische sessie 'Open Data' 9 maart 2023

Infosessie
Afgelopen

In het kader van het Smart Flanders programma organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) samen met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Kenniscentrum Vlaamse Steden (KCVS) thematische infosessies voor lokale besturen. Met die thematische sessies informeren en inspireren we lokale besturen over diverse thema’s met betrekking tot data, digitalisering en smart cities. Tijdens de sessies worden goede praktijkvoorbeelden in de kijker gezet en reiken we enkele handvaten aan, waarmee lokale besturen zelf aan de slag kunnen.

Datum
9 maart 2023
Tijdstip
14:30 tot 16:30
Locatie

The Beacon
Sint-Pietersvliet 7, Antwerpen

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
3 maart 2023
Dit evenement is afgelopen.

Omschrijving

In het kader van de Smart City Week, organiseren we een tweede thematische sessie met als thema ‘Open Data’. Deze zal fysiek plaatsvinden in the Beacon te Antwerpen op 9 maart tussen 14u30 en 16u30. Met deze sessie zoomen we in hoe data als krachtig beleidsondersteunend instrument het verschil kan maken voor lokale besturen. Hoe dat vorm kan krijgen onderzoeken we via een korte inhoudelijke toelichting over de meerwaarde van open data en de beschikbare instrumenten, alsook via 3 concrete gebruikstoepassingen die dienst kunnen doen als tastbaar en hand-on voorbeeld: de Gemeente – en StadsMonitor (GSM), Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) en Lokale Open Data Economie (LODE).

Ben jij benieuwd wat open data is en wat het kan betekenen voor jouw lokaal bestuur? Of wil je weten hoe andere steden en gemeenten ermee aan de slag gaan? Schrijf je dan zeker in voor deze sessie!

Lokale besturen die zich inschrijven, kunnen deelnemen aan het volledige dagprogramma in the Beacon. Meer informatie over de Smart City Week vind je op de website van The Beacon(opent in nieuw venster).

Inschrijven kan tot en met 2 maart 2023. Het is NIET nodig om nogmaals in te schrijven via The Beacon.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

The Beacon

Sint-Pietersvliet 7

2000 Antwerpen

Routeplanneropent in nieuw venster
Evenement georganiseerd door Agentschap Binnenlands Bestuur
Beleid en regelgeving