Gedaan met laden. U bevindt zich op: Cijfers en tools over Stedenbeleid Stedenbeleid

Cijfers en tools over Stedenbeleid

Vanuit Stedenbeleid werken we mee aan de kennisproducten van het Agentschap Binnenlands Bestuur. Hieronder geven we een beknopt overzicht van relevante cijfers en toepassingen voor de steden.

Jouw gemeentescan

Het rapport ‘Jouw gemeentescan’ brengt de brede omgeving van jouw stad in beeld aan de hand van zo’n 200 kernindicatoren. Naast het uitgebreide rapport met grafieken en kaarten is er ook een samenvattend rapport beschikbaar. Voor elk van de dertien centrumsteden is er een apart rapport beschikbaar met de centrumsteden als benchmark.

Ontdek ‘Jouw gemeentescan’ voor de centrumsteden op de website van de Gemeente-Stadsmonitor(opent in nieuw venster).

Interactieve toepassing

Wil je dieper in de cijfers van jouw stad duiken? Dat kan via de interactieve toepassing van de Gemeente-Stadsmonitor(opent in nieuw venster). Je kan hier de indicatoren van jouw keuze selecteren en jouw stad vervolgens vergelijken met één of meerdere benchmark, waaronder de dertien centrumsteden.

Themapagina Centrumsteden

Op de website van de Gemeente-Stadsmonitor is een afzonderlijke themapagina ‘Centrumsteden’(opent in nieuw venster) gewijd aan de dertien centrumsteden. Op deze pagina wordt verwezen naar enkele relevante bronnen voor de centrumsteden. Bovendien zijn hier ook de data van zes GIS-indicatoren beschikbaar.

Cohorte onderzoek

De resultaten van dit nieuwe cohorte-onderzoek betreffen de periode 2010-2021 en tonen dat er in de dertien centrumsteden heel wat mensen blijven wonen. Dit sluit aan bij de bevindingen van eerder cohorte-onderzoek uit 2013 voor de periode 2000-2012.

Hieronder vindt u het algemeen rapport en de synthese analyse terug. Ook kan u per centrumstad de cohorte analyse raadplegen.