Datum
9 maart 2023
Tijdstip
14:30 tot 16:30
Locatie

The Beacon
Sint-Pietersvliet 7, Antwerpen

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Inschrijven tot en met
3 maart 2023
Dit evenement is afgelopen.

Omschrijving

In het kader van de Smart City Week, organiseren we een tweede thematische sessie met als thema ‘Open Data’. Deze zal fysiek plaatsvinden in the Beacon te Antwerpen op 9 maart tussen 14u30 en 16u30. Met deze sessie zoomen we in hoe data als krachtig beleidsondersteunend instrument het verschil kan maken voor lokale besturen. Hoe dat vorm kan krijgen onderzoeken we via een korte inhoudelijke toelichting over de meerwaarde van open data en de beschikbare instrumenten, alsook via 3 concrete gebruikstoepassingen die dienst kunnen doen als tastbaar en hand-on voorbeeld: de Gemeente – en StadsMonitor (GSM), Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) en Lokale Open Data Economie (LODE).

Ben jij benieuwd wat open data is en wat het kan betekenen voor jouw lokaal bestuur? Of wil je weten hoe andere steden en gemeenten ermee aan de slag gaan? Schrijf je dan zeker in voor deze sessie!

Lokale besturen die zich inschrijven, kunnen deelnemen aan het volledige dagprogramma in the Beacon. Meer informatie over de Smart City Week vind je op de website van The Beacon.

Inschrijven kan tot en met 2 maart 2023. Het is NIET nodig om nogmaals in te schrijven via The Beacon.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

The Beacon

Sint-Pietersvliet 7

2000 Antwerpen

Routeplanner(opent in nieuw venster)
Evenement georganiseerd door Agentschap Binnenlands Bestuur
Beleid en regelgeving