De Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022 gaat door op donderdag 22 september. Nog steeds in Gent, niet meer in het ICC, wel in hallen 7 en 8 van Flanders Expo met meer ruimte voor de beurs, inspirerende break-out sessies en uiteraard de nodige netwerkmogelijkheden. De Trefdag groeit elk jaar verder, en is intussen het grootste govtech-event van het land.

De kracht van digitale ecosystemen

Vandaag moet onze samenleving steeds sneller en inventiever reageren op nieuwe uitdagingen en crisissen, of het nu een gezondheidscrisis betreft, de energieshift of een crisis van geopolitieke aard. Overheden, bedrijven en burgers dienen hoe langer hoe meer wendbaar en weerbaar te worden. Dat is het centrale thema voor de Trefdag Digitaal Vlaanderen van 2022: hoe kunnen we als samenleving door middel van de juiste digitale transformatie ons meer wendbaar en weerbaar maken voor morgen?

We verkennen hoe digitale ecosystemen een beter antwoord kunnen zijn op een crisis. Kunnen we burgers, bedrijven en andere overheden met de juiste digitale diensten bij die transformatie ondersteunen en hen actief betrekken? Hoe zorgen we voor optimale werking en beveiliging van onze platformeconomie? We kijken naar de toegevoegde waarde van nieuwe technologische mogelijkheden. En hoe kijkt de Vlaamse KMO naar de kansen die digitale transformatie biedt, en wat gebeurt er in de praktijk?

We nodigen u graag uit om tijdens de Trefdag samen met experten uit technologiewereld, de overheden, de bedrijven en de onderzoekinstellingen mee te discussiëren, te inspireren en geïnspireerd te worden.

In de kijker

Dagindeling

De Trefdag Digitaal Vlaanderen opent met een grote liveshow met onder meer Lieven Scheire. Overdag is de beurs geopend en vinden er meer dan 30 sessies plaats in diverse zalen. De beursdag eindigt met een groot netwerkevent en receptie.

’s Avonds is er op dezelfde locatie de Nocturne, een event op uitnodiging waar voor de eerste maal de “Vlaanderen Digitaal Awards” uitgereikt zullen worden. Deze prestigieuze prijzen belonen 3 initiatieven die onze samenleving digitaal matuurder maken.

Mediapartners

We danken onze mediapartners DataNews en Kanaal Z voor hun ondersteuning.

Meer weten?