Aan de slag gaan als vrijwilliger

De oorlogsbeelden in Oekraïne beroeren iedereen. Heel wat Vlamingen willen iets doen voor mensen die Oekraïne ontvluchten en hier tijdelijk bescherming zoeken. Wilt u ook een steentje bijdragen?

U kan zich via meerdere wegen opgeven als een vrijwilliger. Op deze pagina staat informatie hoe u zich kan opgeven als vrijwilliger en kan u praktische informatie vinden over wat vrijwilligerswerk inhoudt.

Iemand opvangen

Veel mensen hebben hun huis opengesteld om mensen op de vlucht uit Oekraïne tijdelijk op te vangen. Zo krijgen ook tijdelijk ontheemden die niet terechtkunnen bij familie, vrienden of kennissen een warme thuis. Hebt u vragen als (potentieel) gastgezin?

We bundelen informatie rond de verblijfsmogelijkheden van mensen op de vlucht uit Oekraïne en praktische informatie voor particulieren die deze tijdelijk ontheemden hun huis openstellen.

Op deze pagina vind je belangrijke informatie voor mensen die mensen op de vlucht uit Oekraïne opvangen of dat overwegen te doen(opent in nieuw venster).

Vacatures

Het conflict in Oekraïne en de toestroom van mensen op de vlucht uit Oekraïne vormt voor de Vlaamse overheid en de lokale besturen een grote uitdaging. De Vlaamse overheid zoekt daarom extra helpende handen voor diverse functies.