Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hulplijnen Burgers helpen Oekraïne

Hulplijnen

Wil je mensen op de vlucht uit Oekraïne de weg wijzen naar de beschikbare hulpverlening rond (mentaal) welzijn? Of zoek je zelf je weg door het aanbod? Op deze pagina vind je het overzicht.

Goed om te weten:

Op deze pagina vind je info over de hulpverlening rond psychosociaal welzijn. Informeer je bij je lokaal bestuur als je vragen hebt over de noodopvang voor mensen op de vlucht uit Oekraïne.

Luisterend oor

Voel je je minder goed in je vel? Wil je jouw hart eens luchten? Of heb je simpelweg behoefte aan een goede babbel met een hulpverlener?

Dan kun je gratis en anoniem bellen of chatten met iemand van de beschikbare hulplijnen(opent in nieuw venster).

Professionele hulpverlening

De Centra voor Algemeen Welzijn (CAW) hebben een laagdrempelig aanbod rond mentaal welzijn. Ze zoeken mee naar oplossingen, met aandacht voor de veerkracht en mogelijkheden van de persoon die hulp zoekt. Ook voor mensen op de vlucht uit Oekraïne en hun gastgezinnen hebben de CAW’s een aanbod:

Slachtofferzorg

Ben je slachtoffer of getuige van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag? De website slachtofferzorg.be(opent in nieuw venster) informeert je over de juridische, praktische en emotionele impact en mogelijke gevolgen.

Sociale kaart

Op desocialekaart.be(opent in nieuw venster) vind je het aanbod van zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers in Vlaanderen en Brussel.

Kind en gezin

Gezinnen met kinderen tot 3 jaar kunnen in hun regio terecht bij het lokale team van Kind en Gezin(opent in nieuw venster).

Een verpleegkundige, gezinsondersteuner, sociaal werker en psychopedagoog staan er voor je klaar.