Gedaan met laden. U bevindt zich op: Webinars Burgers helpen Oekraïne

Webinars

Herbekijk de opnames en presentaties van de Vlaamse Regering en hulporganisaties. 

Webinar 31 mei 2022

Vluchtelingenwerk Vlaanderen geeft antwoorden op veelgestelde vragen van gastgezinnen die mensen uit Oekraïne opvangen. Via enkele live getuigenissen ontdek je hoe andere vrijwilligers de voorbije weken beleefden.

Je kan de presentatie van dit webinar(PDF bestand opent in nieuw venster) hier terugvinden.

Inhoud is aan het laden

Webinar 30 mei

Aandacht voor het mentaal welzijn van vluchtelingen


Programma:

  • Chris Noorduin (CGG Vlaams-Brabant Oost) legt uit welke impact oorlogsgeweld en vluchtervaringen hebben op een gezin. Wat doet vluchten bovendien met je zelfbeeld? En hoe gaan mensen om met rouw, ontheemding en ontworteling?
  • Psychologe Maryana Hnyp neemt ons mee in de Oekraïense cultuur. Ze vertelt onder meer over de noden van mensen uit Oekraïne en de gevoeligheden die bij hen leven.
  • Geertui Serneels (Solentra) gaat ten slotte dieper in op jouw rol als welzijnswerker. Hoe herken je psychische noden en welke steun kan je geven?

Je vindt de presentatie van het webinar(PDF bestand opent in nieuw venster) hier.

Inhoud is aan het laden

Infosessie 28 april: communiceren met anderstaligen die nog geen Nederlands spreken

In deze korte infosessie krijg je een overzicht van de taalhulpmiddelen die je kan gebruiken bij de opvang van mensen op de vlucht uit Oekraïne: vertaaltechnologie, visuele ondersteuning, een contacttaal of informele tolk … Het is een aanvulling op de bestaande communicatiewaaier(opent in nieuw venster) van het Agentschap Integratie en Inburgering.

De presentatie vind je hier(PDF bestand opent in nieuw venster).

Inhoud is aan het laden

Webinar 5 april: Welzijn van gasten én gastgezinnen

Dit webinar werd georganiseerd door het Agentschap Integratie en Inburgering in samenwerking met het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Inhoud is aan het laden