Wat doen we?

We organiseren campagnes in Vlaanderen om het verbruik van groenten en fruit te verhogen.
We ondersteunen Vlaamse bedrijven die groenten en/of fruit exporteren. We doen dit vooral door handelsgerichte communicatie. Concreet wil dit zeggen dat we aanwezig zijn op vakbeurzen, persoonlijke contacten met inkopers onderhouden, adverteren in vaktijdschriften,….

Waarom doen we wat we doen?

Vlaanderen heeft veel know how op gebied van groente- en fruitteelt en kan putten uit decennialange ervaring en onderzoek. Gespecialiseerde tuinbouwbedrijven staan garant voor kwaliteitsproducten die geteeld worden volgens de strengste voorwaarden. We zijn veel meer dan zelfvoorzienend en exporteren onze topproducten wereldwijd.

Onze campagne in beeld

We willen jonge consumenten motiveren om groenten en fruit op verschillende momenten van de dag te eten, niet enkel tijdens een maaltijd maar ook als tussendoortje of als laatavondsnack bijvoorbeeld.

Bekijk de website 

Groenten & Fruit

Feiten en cijfers over de Belgische groente- en fruitsector

  • 270.135 ton: dat is hoeveel tomaten er jaarlijks in België geproduceerd worden. Tomaten zijn dan ook de nummer 1 in de Belgische groenteproductie.
  • Meer dan 60 Flandria-producten: het Flandria-label is het Belgisch kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Vandaag zijn er meer dan 60 soorten groenten en fruit die het label dragen. VLAM promoot Flandria al sinds de oprichting van het label.
  • De Conference-peer is ons belangrijkste exportfruit. Ook appelen en aardbeien worden uitgevoerd.

Benieuwd hoe het gesteld is met de Belgische groente- en fruitsector? Dankzij onze cijfers krijg je meer inzicht over groenten en fruit.

Bijdrage fruit- en groenteproducenten

De promotie voor fruit en groenten wordt gefinancierd door de groente- en fruitsector. Producenten betalen hiervoor een bijdrage aan VLAM. Via een adviesorgaan bepalen ze hoe de promotie vorm krijgt.

Dankzij Europese subsidies voor specifieke projecten wordt het promotiebudget uitgebreid.