Gedaan met laden. U bevindt zich op: Help! Mijn kind moet een beugel… Nieuwsberichten van vzw Sociale Dienst

Help! Mijn kind moet een beugel…

Nieuwsbericht
19 februari 2024

De helft van alle kinderen in Vlaanderen krijgt de boodschap van de tandarts dat het plaatsen van een beugel onvermijdelijk is. Jammer genoeg kunnen de kosten voor zo’n beugel al snel hoog oplopen.

Een tandarts kijkt naar het gebit van een jongen.

Als je kind door de tandarts wordt doorverwezen voor het plaatsen van een beugel kan dit verschillende redenen hebben: scheve tanden, een verkeerde beet of te weinig ruimte in het gebit. Sowieso stel je het plaatsen van een beugel best niet te lang uit en neem je tijdig contact op met een orthodontist.

Het ziekenfonds komt slechts gedeeltelijk tussen in de orthodontiekosten en niet alle beugels komen in aanmerking. vzw Sociale Dienst biedt daarom een bijkomende tegemoetkoming aan van 200 tot 250 euro voor alle beugels.

Orthodontiekosten gemaakt tijdens 2023 kan je indienen tot 31 december 2024. Heb je in 2024 al kosten gemaakt, dan kan je deze indienen tot 31 december 2025.

Meer informatie? Bekijk de webpagina “Tegemoetkoming orthodontiekosten beugel”.

Wist je dat vzw Sociale Dienst ook een tegemoetkoming geeft op de kosten voor tandimplantaten en tandprotheses? Je kan deze zelf aanvragen via ons e-loket. Lees meer op onze pagina over de tegemoetkoming medische kosten.