Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vakantieopvang Ons aanbod

Vakantieopvang

Zoek je tijdens de schoolvakanties opvang voor je kinderen van 3 tot en met 13 jaar? Dan kun je als personeelslid binnen de diensten van de Vlaamse overheid met je kinderen terecht op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Dankzij de vzw Sociale Dienst krijg je een fikse korting.

Goed om te weten: vanaf de herfstvakantie van 2024 verandert de werking van de vakantieopvang. Meer informatie staat in het nieuwsbericht ‘Werking vakantieopvang wijzigt’.

De informatie op deze webpagina zal in de loop van het najaar aangepast worden. Tot en met de zomervakantie van 2024 blijft de werking ongewijzigd!

Voor wie?

Wat houdt deze vakantieopvang in?

Tijdens de schoolvakanties kunnen je kinderen terecht bij de ‘Kids' Days’ van Top Vakantie. In de voormiddag staat een thema centraal dat je zelf kunt kiezen. In de namiddag is het tijd voor sport en spel. Je kinderen afzetten en ophalen doe je in een gebouw van de Vlaamse overheid of op de locatie van Top Vakantie. Lees meer op de webpagina van Top Vakantie over de ‘Kids' Days(opent in nieuw venster).

Kostprijs

Je betaalt 7 euro per kind, per opvangdag. Dat bedrag is fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot en met 13 jaar. Dit wil zeggen dat je die kosten kunt inbrengen in je personenbelasting. Voor de uitgaven voor kinderopvang die aan de voorwaarden(opent in nieuw venster) voldoen, heeft u recht op een belastingvermindering(opent in nieuw venster).

Opgelet: er staat een beperking op het aantal opvangdagen (zie onder).

Waar?

Er is vakantieopvang in: Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen. Je kiest zelf waar je je kind(eren) afzet en ophaalt: in een gebouw van de Vlaamse overheid (voor en na-opvang) of op de opvanglocatie van Top Vakantie.

Wanneer?

In 2024 is er vakantieopvang tijdens de:

 • Krokusvakantie: 12 februari tot en met 16 februari
 • Paasvakantie: 2 april tot en met 12 april (m.u.v. Paasmaandag 1 april)
 • Zomervakantie: 1 juli tot en met 23 augustus (m.u.v. 11 juli, 15 en 16 augustus)
 • Herfstvakantie:
 • Kerstvakantie:

Hoe inschrijven?

Inschrijven voor vakantieopvang: procedure voor klanten van de vzw Sociale Dienst.

  Opgelet, je kunt je inschrijven tot en met de uiterste inschrijfdatum:

  • krokusvakantie: 22 januari 2024
  • paasvakantie: 11 maart 2024
  • zomervakantie: 10 juni 2024 (opvang in juli) en 10 juli 2024 (opvang in augustus)
  • herfstvakantie:
  • kerstvakantie
  • Stap 1

   Je schrijft je in via de webpagina van Top Vakantie(opent in nieuw venster). Kies daarbij de maaltijd voor je kind, het activiteitenprogramma en de locatie waar je je kind afzet en weer ophaalt. Hulp nodig of geen toegang? Contacteer Top Vakantie via 02 648 98 23.

  • Stap 2

   Je ontvangt enkele dagen na de uiterste inschrijfdatum een factuur en een betalingsuitnodiging. Je vindt het factuur ook terug via ‘Mijn Dashboard’ van Top Vakantie(opent in nieuw venster).

   Je betaalt het vermelde bedrag op je factuur.

  • Stap 3

   Je ontvangt voor de start van de opvangperiode alle vertrekdocumenten en de badge van je kind(eren). Je vindt die documenten ook terug via ‘Mijn Dashboard’ van Top Vakantie(opent in nieuw venster).

  • Stap 4

   Je ontvangt het fiscaal attest in de loop van het eerste semester van het jaar dat volgt op de vakantieopvang. Je vindt het fiscaal attest ook terug via ‘Mijn Dashboard’ van Top Vakantie(opent in nieuw venster).

   Je gebruikt dat attest bij het invullen van je personenbelasting.

  Banner sociale dienst