Gedaan met laden. U bevindt zich op: Het welzijn van onze medewerkers

Het welzijn van onze medewerkers

Wie een job doet die aansluit bij zijn talenten, doet zijn job ook graag. En voelt zich ook goed in zijn vel. Daarom vinden we bij de Vlaamse overheid de juiste casting van talent zo essentieel. Mensen die hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontwikkelen, worden de beste versie van zichzelf.

Bij de Vlaamse overheid maken we werk van een sterke cultuur rond welzijn. Onze werknemers zijn immers ons voornaamste kapitaal. We investeren daarom in een preventief welzijnsbeleid door een werkomgeving te creëren waar mensen zich goed voelen en in de coachende vaardigheden van onze leidinggevenden.

Wat betekent dat concreet?

Met het project ‘Gezond leven op het werk’ wil de Vlaamse overheid haar personeelsleden ondersteunen om gezonder te eten, minder stil te zitten, meer te bewegen en veerkrachtig om te gaan met stress. Met het actieplan stress en burn-out, bestaande uit 10 bouwstenen, willen we handvaten aanreiken voor HR, leidinggevenden en medewerkers om beter met stress om te gaan. Ons welzijnskompas biedt je inzicht in hoe het met je welzijn gesteld is. Met een uitgebreid aanbod aan informatie, tips of concrete sessies kan je zelf aan de slag. Je kunt ook een beroep doen op één van onze veerkrachtcoaches die je beter leert om te gaan met tegenslagen of drukke periodes op het werk of met één van onze andere welzijnsactoren.