Gedaan met laden. U bevindt zich op: Jouw welzijn telt bij de Vlaamse overheid

Jouw welzijn telt bij de Vlaamse overheid

Als je je goed voelt op het werk en je talenten benut, geniet je echt van je job en presteer je beter. Daarom heeft de Vlaamse overheid een preventief welzijnsbeleid en is er ondersteuning op de werkvloer voor wie dat nodig heeft. 

Welzijn op het werk: wat kan dat in de praktijk betekenen voor jou? 

Preventief welzijnsbeleid

Als je bij de Vlaamse overheid werkt, kan je gebruik maken van de vele initiatieven binnen het preventieve welzijnsbeleid. Want voorkomen is beter dan genezen. Enkele voorbeelden van de initiatieven waar jij als medewerker gebruik van kan maken, zie je hieronder.

 • Open welzijnscultuur

  Je kunt jezelf zijn en bespreken wat er in je omgaat en hoe jij je job ervaart. Zowel je leidinggevende en collega’s zijn er voor jou.

 • Gezond leven op het werk

  Als personeelslid kun je zelf investeren in je mentale, fysieke, sociale en emotionele welzijn. Daarvoor worden er activiteiten georganiseerd op de werkvloer. Zo kan je meedoen aan acties binnen de dienstverlening Gezond Leven op het Werk.

 • Hulp als het even minder gaat

  Als het even minder gaat, staat de Vlaamse overheid klaar voor haar personeelsleden. Je kunt hulp en ondersteuning krijgen van veerkrachtcoaches, vertrouwenspersonen, preventieadviseurs en maatschappelijk assistenten. Je staat er dus zeker niet alleen voor.

 • Ergonomisch werken

  Als personeelslid krijg je ondersteuning om zo ergonomisch mogelijk te werken. Je werkomgeving wordt aangepast aan je lichaam en activiteit, zodat je vlot en veilig kunt werken. Dat is goed voor je gezondheid en productiviteit.

 • Griepvaccinatie en check-ups

  Je kunt elk jaar een griepvaccinatie krijgen en een arbeidsgeneeskundig onderzoek aanvragen. Ben je 50 jaar of ouder? Dan krijg je een financiële bijdrage voor een jaarlijkse medische check-up bij je huisarts.

 • Neem je carrière in handen

  Jij bent aan zet om je carrière binnen de Vlaamse overheid vorm te geven. Lees hier meer over de loopbaanmogelijkheden.

Chronische ziekte of handicap?

Heb je een chronische ziekte of handicap? Vraag naar de nodige aanpassingen tijdens je sollicitatieproces. Meer informatie daarover vind je onder het onderdeel over solliciteren. Zodra je in dienst bent, biedt de Vlaamse overheid je ondersteuning op de werkvloer als je een handicap of chronische ziekte hebt. Die ondersteuning wordt afgestemd op je behoeften.