Gedaan met laden. U bevindt zich op: Salaris

Salaris

Je krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. Je startsalaris wordt bepaald door verschillende factoren: het niveau van je job bepaalt de salarisschaal, je eerdere werkervaring bepaalt je trap, en ook je gezinstoestand beïnvloedt je uiteindelijke startsalaris. 

Bereken je salaris

Ontdek je toekomstige salaris met de salarissimulator. Beantwoord een paar vragen om je bruto-nettosalaris te berekenen, inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie. De salarissimulator gebruikt de gegevens die je invoert om een inschatting te geven van je toekomstige salaris bij de Vlaamse overheid.

Houd er rekening mee dat de resultaten een schatting zijn en kunnen variëren. Afhankelijk van je job kunnen er bijvoorbeeld andere voorwaarden zijn, zoals toelagen of extra vergoedingen.

Zodra je een groen licht krijgt om in dienst te treden, neemt je werkgever contact met je op over je toekomstige salaris.

Bezig met laden...

Door het vernieuwde HR-beleid binnen de overheid is er een nieuwe salarissimulator vanaf 1 juni 2024. Als de vacature waarvoor je solliciteert online stond voor 1 juni 2024, gebruik je de oude salarissimulator, die je op deze webpagina, kunt raadplegen. De link naar de juiste salarissimulator staat ook steeds vermeld in het selectiereglement bij de vacature. Voor vragen kan jij steeds terecht bij de selectieverantwoordelijke.

Salarisschalen

Het niveau van je job bepaalt je salarisschaal. Jobs binnen de Vlaamse overheid zijn ingedeeld in 4 grote categorieën, die elk overeenkomen met een bepaald diplomaniveau. Dit zijn de 4 diplomaniveaus:

  • niveau A: job op masterniveau
  • niveau B: job op bachelorniveau
  • niveau C: job op niveau hoger secundair onderwijs
  • niveau D: job waarvoor geen diploma nodig is.

Bij elke vacature zie je duidelijk of je een diploma nodig hebt en welk diploma dat is. Werk je al bij de Vlaamse overheid? Dan gelden er misschien andere regels voor jou. Lees het selectiereglement in de bijlage van elke vacature voor meer informatie.

Je ervaring

Binnen de Vlaamse overheid zijn er vaste salarisschalen om duidelijkheid te geven over je salaris, nu en in de toekomst. Je salarisschaal bestaat uit 35 trappen. Een trap staat gelijk aan een jaar erkende relevante beroepservaring bij je indiensttreding. Zo weet je altijd waar je aan toe bent als medewerker.

Als je bij de Vlaamse overheid begint te werken met relevante ervaring, kan die soms meetellen voor je salarisberekening. Je nieuwe leidinggevende kan beslissen om die relevante jaren mee te laten tellen. Je start op de trap die overeenkomt met het aantal jaren werkervaring dat je werkgever toekent.

Heb je al werkervaring binnen de diensten van de Vlaamse overheid? Dan tellen je dienstjaren automatisch mee voor de berekening van je anciënniteit. Als personeelslid lees je meer over je salaris op de pagina voor personeelsleden.