Nieuwe mobiliteitsvisie

Met de nieuwe mobiliteitsvisie zet Vlaanderen in op efficiënter openbaar vervoer, afgestemd op ons fiets- en wegennetwerk. Trein, bus en tram blijven vaste waarden. We bedienen drukke verbindingen beter met snellere en frequentere Lijnbussen en -trams. Op andere plaatsen vervangt flexvervoer de Lijnverbinding: afhankelijk van de regio boekt u op voorhand een Hoppinbus of -taxi, een Hoppinfiets of -wagen. Het uitgangspunt is dat scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra en winkelcentra vlot bereikbaar zijn voor iedereen.

Zo combineren we straks vaker verschillende vervoersmiddelen om onze route af te leggen. Overstappen doet u op een Hoppinpunt, een knooppunt van verschillende vervoersmiddelen. U ziet ze hier en daar al in het straatbeeld en herkent ze aan de paarsgroene Hoppinzuil. Uw route plannen, uw flexvervoer boeken (en later ook betalen) kan via de app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale van zodra deze operationeel is.

Lees meer over de doelstellingen van basisbereikbaarheid

Hoppin

Hoppin bundelt vervoersoplossingen in Vlaanderen en wil pendelaars stimuleren om verschillende vervoermiddelen te combineren om eenvoudig op hun bestemming te geraken. De Hoppinpunten zullen zorgen voor een vlotte overstap van het ene op het andere vervoermiddel. En om te weten welke vervoermiddelen u het best combineert, waar u kunt overstappen, hoe lang u onderweg bent en hoeveel de verplaatsing u zal kosten, kunt u op termijn zowel online als telefonisch een beroep doen op een website en een app. Ook met vragen over de trajecten zal u bij de Hoppincentrale terechtkunnen.

Ontdek meer over Hoppin. ((opent in nieuw venster))

Voor professionals