Nieuwe mobiliteitsvisie

Met de nieuwe mobiliteitsvisie basisbereikbaarheid focust de Vlaamse overheid op het aanbieden van openbaar vervoer, afgestemd op de reële noden van de reiziger. Op plaatsen waar de vervoersvraag klein is, zal het aanbod dalen om meer te kunnen investeren in lijnen waar de vraag groot is. Het uitgangspunt is dat scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra en winkelcentra vlot bereikbaar zijn voor iedereen.

Reizigers zullen, nog meer dan vandaag, verschillende vervoermiddelen combineren om op hun bestemming te geraken. Hoppinpunten moeten een vlotte overstap van het ene naar het andere vervoermiddel vergemakkelijken. Zo kan de reiziger een trein- of busrit makkelijk combineren met een voor- of natraject met een (deel)fiets, (deel)auto of taxi.

Lees meer over de doelstellingen van basisbereikbaarheid

Hoppin

Hoppin bundelt vervoersoplossingen in Vlaanderen en wil pendelaars stimuleren om verschillende vervoermiddelen te combineren om eenvoudig op hun bestemming te geraken. De Hoppinpunten zullen zorgen voor een vlotte overstap van het ene op het andere vervoermiddel. En om te weten welke vervoermiddelen u het best combineert, waar u kunt overstappen, hoe lang u onderweg bent en hoeveel de verplaatsing u zal kosten, kunt u op termijn zowel online als telefonisch een beroep doen op een website en een app. Met vragen over de trajecten zal u bij de mobiliteitscentrale terechtkunnen.

Ontdek meer over Hoppin. ((opent in nieuw venster))

Voor professionals