Gedaan met laden. U bevindt zich op: Beroepskaart voor buitenlandse ondernemers

Beroepskaart voor buitenlandse ondernemers

Als u als buitenlander als zelfstandige wilt werken in België, hebt u daarvoor een beroepskaart nodig. Die geeft u de toestemming een zelfstandige activiteit uit te oefenen. Bepaalde categorieën van buitenlanders zijn vrijgesteld van die verplichting, zoals onderdanen van een EU-lidstaat of van IJsland, Noorwegen, Liechtenstein of Zwitserland.

Snel weten of u een beroepskaart nodig heeft

Via de simulator kan u nagaan of u mogelijk een beroepskaart nodig heeft om in België als buitenlandse onderdaan uw zelfstandige activiteit te mogen starten en uitoefenen of niet.

Sinds 16/05/2023 kan u als mandataris een eerste aanvraag indienen via Vlaamse SSM-mandaten(PDF bestand opent in nieuw venster) (Self Service Mandatenbeheer).
Let op: enkel mogelijk als de persoon waarvoor u als mandataris een mandaat wil aanvragen een verblijfstitel in België heeft.

Voor de registratie om als zelfstandige in Vlaanderen te kunnen starten (inclusief aanvragen van ondernemingsnummer, aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds, etc.) verwijzen we graag naar één van de erkende ondernemingsloketten(opent in nieuw venster).

Ook interessant

Lees deze pagina in:
  • Van toepassing op Vlaamse Gewest
  • Bevoegde instantie Departement Werk en Sociale Economie