Gedaan met laden. U bevindt zich op: Call groene stroom

Call groene stroom

De call groene stroom is het investeringssteunprogramma van de Vlaamse overheid voor middelgrote PV-installaties en kleine en middelgrote windturbines.

De call groene stroom is een wedstrijdformule waarbij de aanvrager een bod uitbrengt voor een installatie. Dat bod is de verhouding van de gevraagde steun en de verwachte energieopbrengst. Biedingen worden gerangschikt op basis van kosten-efficiëntie. De best gerangschikte biedingen worden uitbetaald in functie van het budget.

Via een call groene stroom kunt u steun krijgen voor:

  • PV-installaties met een omvormervermogen groter dan 25 kW
  • windturbines op land met een turbinevermogen groter dan 10 kW tot en met 300 kW.

Een call kan bestaan uit 1 of 2 subcalls:

  • subcall 1: drijvende PV-installaties, PV-installaties op marginale gronden, PV-installatie in energiegemeenschappen, PV-installaties op woongebouwen en kleine en middelgrote windturbines
  • subcall 2: alle overige PV-installaties.

Handleiding

U vindt alle informatie over de te zetten stappen en de werking van de call in de interactieve handleiding(PDF bestand opent in nieuw venster).

Nieuwe call

Call 3, 2023 liep van 24 oktober 9 uur tot en met 7 november 16 uur en is voor PV-installaties in energiegemeenschappen en PV-installaties op woongebouwen (subcall 1). Voor deze call werd een budget van 750.000 euro voorzien.

Geplande calls

De Vlaamse Regering heeft (Septemberverklaring op 25-9-2023) aangekondigd dat er vanaf 2024 geen calls meer zullen worden georganiseerd.

Wetgeving

De subsidieregeling wordt geregeld door enerzijds een Besluit van de Vlaamse Regering, dat de contouren en bepalingen van de steunregeling vastlegt, en anderzijds door een ministerieel besluit dat voor elke call de nadere regels vastlegt. Beide vormen voor elke call het zogenaamd subsidiereglement waaraan u moet voldoen. De wetgeving van toepassing op de lopende call en op de afgesloten calls vindt u hieronder gerangschikt.

De wetgeving van de lopende calls kan tevens teruggevonden worden op de pagina van de call zelf.

Lees deze pagina in: