Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaamse Sociale Bescherming Zorg

Vlaamse Sociale Bescherming

Wie ziek is, kan in België rekenen op de federale sociale zekerheid voor de terugbetaling van dokterskosten, medicatie en andere ziektekosten. Maar wie veel zorg nodig heeft, heeft vaak nog een hoop andere kosten. In dat geval kun je een beroep doen op de Vlaamse sociale bescherming.

Vlaamse Sociale bescherming voor burgers

De Vlaamse Sociale Bescherming geeft een zorgbudget aan zorgbehoevende mensen, betaalt voor rolstoelen en andere loophulpmiddelen en investeert in zorgvoorzieningen zoals woonzorgcentra, andere ouderenvoorzieningen, psychiatrische verzorgingstehuizen, revalidatieziekenhuizen en -voorzieningen.

Heb je nog vragen over je zorgpremie? Denk je dat je recht hebt op een zorgbudget? Hoe geraak je aan een mobiliteitshulpmiddel? Voor al die vragen kun je terecht bij je zorgkas. Je zorgkas begeleidt je bij een aanvraag, geeft advies, int je zorgpremie, betaalt je zorgbudget uit, betaalt de verstrekker van je mobiliteitshulpmiddel…

Achtergrondinformatie voor voorzieningen en softwareleveranciers

Op deze website kunnen voorzieningen en softwareleveranciers niet alleen terecht voor algemene achtergrondinformatie over de Vlaamse Sociale Bescherming, maar ook voor specifieke informatie en procedures per ingekantelde of nog in te kantelen sector.