Gedaan met laden. U bevindt zich op: Go live KRAB binnen BCT Financiën en Begroting

Go live KRAB binnen BCT

Nieuwsbericht
19 februari 2024

Met deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van de recente ontwikkelingen omtrent de go live van de toepassing KRAB in BCT.

KRAB in de Begrotings- en Consolidatietool (BCT)

Vanaf vandaag is KRAB binnen BCT ook het enige officiële kanaal om een advies van de Inspectie van Financiën of een begrotingsakkoord aan te vragen.

Het BCT platform is bereikbaar via https://bct.fenb.be/(opent in nieuw venster). De URL https://krab.fenb.be verlaten we dan ook volledig!

Alle dossiers die beschikbaar waren in de losstaande toepassing KRAB werden gemigreerd naar het BCT platform. Via de module KRAB in BCT kan je dan ook al deze dossiers terugvinden.

Reeds lopende dossiers zullen verder verwerkt worden via de toepassing BCT.

De meerderheid van de beschikbare functionaliteiten binnen de module KRAB in BCT is een kopie van de huidige werking. Via de helpmodule in BCT kan je binnen de toepassing zelf beroep doen op de uitleg over de beschikbare functionaliteiten.

Adviezen van Inspectie van Financiën worden niet langer als bijlage in een e-mail verstuurd. Enkel personen die toegang hebben tot de module KRAB in BCT kunnen het advies van Inspectie van Financiën downloaden. Op die manier voorkomen we potentiële datalekken vanuit de toepassing zelf.

Welke voordelen levert dit op?

Door KRAB op te nemen binnen BCT, zorgen we ervoor dat dossiers in KRAB telkens gebruik zullen maken van de recentste gegevens uit de metadatamodule.

Nieuwe begrotingsartikelen, een organisatorische wijziging naar aanleiding van bijvoorbeeld een fusie, … zullen vanaf nu allemaal automatisch doorstromen naar KRAB zodra dit via de centrale metadatamodule ingesteld is.

Iedereen met toegang tot BCT, beschikt over de mogelijkheid om te bekijken welke gegevens er bekend zijn bij Financiën en Begroting. Hiervoor raadpleeg je de metadatamodule binnen BCT.

Via deze manier verhogen we niet alleen de consistentie van de data over de toepassingen heen, maar zetten we ook in op een verhoogde transparantie.

Op termijn zal ons dit ook in staat stellen om verdere integraties mogelijk te maken.