Gedaan met laden. U bevindt zich op: Circulair kantoormeubilair Duurzaamheid bij Het Facilitair Bedrijf

Circulair kantoormeubilair

Een Vlaamse ambtenaar zit tijdens een vergadering op een boekenkast. Daarna beantwoordt hij zijn mails tussen 2 burelen in en eet hij zijn broodje op een sportvloer.

Het lijkt allemaal wat raar, maar het contract rond refurbishment dat Het Facilitair Bedrijf afsloot, maakt het allemaal mogelijk: oude boekenkasten worden nieuwe zitblokken, bureelbladen worden tussenwanden en zelfs een oude sportvloer wordt gebruikt voor de tafelbladen in de lunchhoek.

Het Facilitair Bedrijf ondersteunt de circulaire economie en stimuleert het hergebruik van materialen in zijn gebouwen. Bij refurbishment van kantoormeubilair krijgen bestaande meubelen een tweede leven door ze te produceren met bestaande grondstoffen. Nadien worden ze opnieuw ingezet in een van de kantoorgebouwen.

Het agentschap Facilitair Bedrijf heeft 2 raamcontracten afgesloten waardoor entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen vlot refurbished kantoormeubilair kunnen aankopen.

Deze raamcontracten werden afgesloten met Nnof (Nearly New Office Facilities), een studiebureau met 22 medewerkers gespecialiseerd in duurzame werkplekinrichtingen, en met een ruime ervaring met refurbishment-oplossingen.

Naast het (voor)studiewerk en de inventarisatie voert Nnof ook het refurbishen van het kantoormeubilair uit in de eigen vestiging in Vilvoorde.

Nnof werkt al jarenlang samen met maatwerkbedrijven en doet op hen een beroep voor logistiek personeel maar ook voor een deel van het refurbishment-proces (montage en stoffering).

Dit project draagt bij aan onderstaande SDG's

SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
SDG 13: Klimaatactie