Gedaan met laden. U bevindt zich op: Bouwprojecten van de Vlaamse overheid Vastgoed

Bouwprojecten van de Vlaamse overheid

Het Facilitair Bedrijf bouwt en verbouwt in heel Vlaanderen. We coördineren nieuwbouw- en renovatieprojecten en zorgen voor de inrichting en optimalisatie van gebouwen. Een ploeg van projectleiders, werfcontroleurs, consulenten en administratieve krachten realiseert jaarlijks een 100-tal projecten.

Een uitgebreide vastgoedportefeuille

De vastgoedportefeuille van de Vlaamse overheid is heel gevarieerd van administratieve gebouwen tot jeugdinstellingen en vormingscentra, regieposten en luchthavengebouwen, loodsen en centra voor milieu en- natuureducatie en culturele en historische infrastructuur. De meeste gebouwen bevinden zich in Vlaanderen, maar we hebben er ook enkele in grote steden in het buitenland.

Onze klanten en onze dienstverlening

Alle entiteiten van de Vlaamse overheid kunnen op de dienstverlening van Het Facilitair Bedrijf rekenen bij het verloop van hun bouwproject. We beschikken over een team van specialisten (architecten, ingenieurs, technische experten en werfcontroleurs) die de werkzaamheden begeleiden en coördineren van bij de opstart tot de opvolging en de nazorg. Bovendien geven wij advies op vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid en werkplekinrichting. De entiteiten kunnen zich richten op hun core business, terwijl wij de coördinatie van hun bouwproject overnemen.

Inhoud is aan het laden

Bouwpartners gezocht

Wij zoeken voortdurend nieuwe partners, zowel architecten als aannemers / bouwondernemingen, om onze projecten mee te realiseren. Dit zijn zowel kleine aanpassingen in bestaande gebouwen (renovatie, HVAC, technieken, schilderwerken, inrichting, … ) als grote, nieuwe infrastructurele projecten. Wij hebben een voorbeeldrol op vlak van innovatie, nieuwe materialen, nieuwe werkmethodes, … Als partner kan jij samen met ons denken, evolueren en creëren.

Ben jij die partner?

Op de kaart

Weergave
Kaart

Duurzame en toekomstgerichte gebouwen

De Vlaamse overheid heeft een voorbeeldrol op vlak van duurzaamheid en integreert milieu-, sociale- en economische criteria in alle fases van een overheidsopdracht. Het Facilitair Bedrijf heeft hiervoor GRO ontwikkeld, een handleiding voor toekomstgerichte gebouwen. Met GRO kunnen we onze ambitie op vlak van duurzaamheid aan de hand van criteria en nadruk op geïntegreerd ontwerpen waarmaken.

Whitepaper "Eénduidig framework voor nacalculatie en 5D BIM"

Benchmarking van bouwkost in Vlaanderen is meer dan een heikel punt. Daarom heeft Het Facilitair Bedrijf samen met BouwData en Bimplan een methodiek uitgewerkt om kostenkengetallen te verzamelen.
We willen hiermee opdrachtgevers en ontwerpers sensibiliseren en hen een standaardwerkmethode aanbieden dat compatibel is met de gangbare bestekken en meetstaten.

In deze 2de editie van onze Whitepaper tonen we hoe deze methodiek kan gebruikt worden door de bouwheer om van bij het prille begin van een project het bouwprogramma te toetsen aan het budget.