Maatregelen coronavirus

Nood aan juridisch advies? De vzw Sociale Dienst staat voor je klaar. Deze hulpverlening verloopt momenteel maximaal digitaal en/of telefonisch omwille van de coronamaatregelen. Fysieke contacten worden zoveel mogelijk beperkt. Mail naar juridischadviessocialedienst@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) als je door omstandigheden toch een fysieke afspraak nodig hebt. Een overzicht van alle maatregelen vind je op de webpagina 'coronavirus: informatie voor personeel'(opent in nieuw venster).

Voor wie?

Advies, hulp en begeleiding

Iedereen wordt weleens geconfronteerd met persoonlijke vragen, die soms heel divers zijn en waarmee je niet direct raad weet. De vzw Sociale Dienst heeft een team maatschappelijk assistenten die je in heel Vlaanderen en daarbuiten bijstaan. Een maatschappelijk assistent is een professionele hulpverlener die luistert naar je situatie en mee zoekt naar oplossingen. Lees meer op de webpagina van de maatschappelijk assistenten.

Goed om te weten: werd je geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis of met persoonlijke problemen op de werkvloer? Dan kun je ook rekenen op een snelle psychologische begeleiding(opent in nieuw venster).

Financiële hulp

De vzw Sociale Dienst heeft een hulpaanbod voor wie het financieel moeilijk heeft en een helpende hand kan gebruiken. Na een uitgebreid gesprek en een onderzoek naar je (financiële) situatie krijg je een voorstel op maat. Contacteer een maatschappelijk assistent. Je wordt in alle vertrouwen verder geholpen.

Juridisch advies

Soms is het goed om juridisch advies in te winnen voor je een belangrijke persoonlijke beslissing neemt. Hiervoor kun je rekenen op gratis eerstelijns juridisch advies van de vzw Sociale Dienst. Dit is juridisch advies van een onafhankelijk jurist die je kunt spreken na afspraak in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel of via telefoon. Maak je afspraak via het e-loket van de vzw Sociale Dienst. Je krijgt in alle vertrouwen advies.

Opgelet: heb je nog vragen over deze dienstverlening of kun je niet aanwezig zijn op een gemaakte afspraak? Contacteer dan de vzw Sociale Dienst via juridischadviessocialedienst@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Hulp bij verslavingsproblematiek

Kamp je met een verslaving en wil je daar iets aan doen? Of ben je leidinggevende en vermoed je dat 1 van je teamleden met zulke problemen worstelt? Dan kun je terecht bij je maatschappelijk assistent. Deze staat je bij met kennis van zaken en verwijst je door naar gespecialiseerde hulpverleners als dat nodig is. Contacteer een maatschappelijk assistent. Je wordt in alle vertrouwen verder geholpen.

Banner sociale dienst