Gedaan met laden. U bevindt zich op: Didactiek Leren en ontwikkelen

Didactiek

Bij de dienstverlening Didactiek staat het bevorderen van effectief leren centraal. Om leerervaringen te optimaliseren en individuen te ondersteunen bij het behalen van hun leerdoelen, is goede didactiek erg belangrijk. De aanpak is gebaseerd op 4 didactische principes, die de kern vormen van alle leeractiviteiten uit het aanbod. 

Voor wie?

  • Je werkt als HR-verantwoordelijke of vormingsverantwoordelijke binnen de diensten van de Vlaamse overheid

  • Je ontwikkelt leeractiviteiten of koopt ze zelf aan.

Aanbod

De aanpak is gebaseerd op 4 didactische principes, die de kern vormen van alle leeractiviteiten. Deze 4 didactische principes zijn zorgvuldig ontwikkeld en gevalideerd om de leerervaring te verbeteren en de leerresultaten te maximaliseren. Ze zijn de pijlers van de dienstverlening en vormen de leidraad bij het ontwerpen en uitvoeren van elke leeractiviteit.

Principes

Gunningscriteria

Wil je de juiste leeractiviteiten aankopen die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie?

Maak gebruik van deze gunningscriteria(Word bestand opent in nieuw venster) om te peilen naar de didactische meerwaarde bij de aankoop van een leeractiviteit. Deze criteria kan je integreren in je bestek en de kwaliteit van je leeractiviteiten naar een hoger niveau tillen.

Optimaliseer het gebruik van leervormen

Leeractiviteiten evolueren voortdurend. Het Agentschap Overheidspersoneel ondersteunt je daarbij. Leer hoe je micro-learnings en e-learnings(opent in nieuw venster) strategisch inzet in jouw organisatie. Laat je ook inspireren door de opleiding “E-learnings inzetten binnen je organisatie(opent in nieuw venster)”.

Verhoog de impact van je leeractiviteiten

Ervaar je soms ook bij een aangekocht leertraject of een leertraject dat zelf ontworpen is dat de impact op de werkvloer kleiner is dan je had gehoopt? Ben je ook op zoek naar tips of inspiratie om de transfer van het geleerde nog beter te kunnen vertalen naar concreet gedrag? 

Wil je graag te weten komen hoe jij daar vanuit je rol als HR-professional aan kunt bijdragen? Dan is deze inspiratielijst(PDF bestand opent in nieuw venster) voor HR misschien iets voor jou? Tijdens het event “Modern Werkplekleren” (10 oktober 2023) zal deze inspiratielijst uitgebreid besproken worden en kunnen de deelnemers hun ervaringen delen.

Op zoek naar meer informatie? Stel je vraag via de community ‘Leren en Ontwikkelen’ op Viva Engage.