Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan digitale toegankelijkheid Werken aan toegankelijkheid

Werken aan digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid betekent dat u digitale diensten en informatie zo ontwerpt dat ze toegankelijk voor iedereen zijn, ook voor mensen met een handicap en ouderen. Zoveel mogelijk mensen moeten websites, applicaties, multimedia en allerlei digitale documenten zelfstandig en gelijkwaardig kunnen gebruiken. 

Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent (WCAG) 

De Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent (WCAG)(opent in nieuw venster) zijn richtlijnen om webinhoud en mobiele apps toegankelijk te maken, initieel gericht op personen met een beperking. Deze richtlijnen vertrekken vanuit de vier principes van webtoegankelijkheid: waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust.

De officiële WCAG 2.1 richtlijnen zijn erg gedetailleerd en technisch. Inter biedt een overzicht aan van de richtlijnen in begrijpelijke taal met illustraties en tips.

Doorlichting toegankelijke en inclusieve communicatie

Een doorlichting van uw communicatie? U geeft een paar voorbeelden door, zoals websitepagina’s of boodschappen op uw sociale media.

U ontdekt hoe u uw taal toegankelijker en inclusiever maakt voor mensen met een handicap en ouderen, welke wetgeving er bestaat en u krijgt basistips voor uw opmaak, digitale toegankelijkheid en info over toegankelijkheid. 

Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.