Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan digitale toegankelijkheid Werken aan toegankelijkheid

Werken aan digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid, dat is digitale diensten en informatie zo ontwerpen dat ze toegankelijk voor iedereen zijn, ook voor mensen met een handicap en ouderen.

Zoveel mogelijk mensen moeten websites, apps, multimedia, online formulieren en digitale documenten zelfstandig en gelijkwaardig kunnen gebruiken. 

Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent (WCAG) 

De Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent (WCAG)(opent in nieuw venster) zijn richtlijnen om webinhoud en mobiele apps toegankelijk te maken, initieel gericht op personen met een beperking. Deze richtlijnen vertrekken vanuit de vier principes van webtoegankelijkheid: waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust.

De officiële WCAG richtlijnen zijn erg gedetailleerd en technisch. Op onze site vindt u een overzicht van de richtlijnen in begrijpelijke taal met afbeeldingen en tips.

De laatste versie van de richtlijnen, de WCAG 2.2, kwam uit in oktober 2023. Voorlopig is die nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Doorlichting toegankelijke en inclusieve communicatie

Een doorlichting van uw communicatie? U geeft een paar voorbeelden door, zoals websitepagina’s of boodschappen op uw sociale media.

U ontdekt hoe u uw taal toegankelijker en inclusiever maakt voor mensen met een handicap en ouderen, welke wetgeving er bestaat en u krijgt tips voor uw opmaak, digitale toegankelijkheid en info over toegankelijkheid. 

Neem contact op via info@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.