Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken aan toegankelijke evenementen Werken aan toegankelijkheid

Werken aan toegankelijke evenementen

Organiseert u een klein of groot evenement? Een toneelvoorstelling, een festival, een concert, een optreden, een sportevent of een feestelijke bijeenkomst?

Zorg er dan voor dat iedereen welkom is en kan genieten zonder drempels. 

Advies over events en materialen

Eerst komt een adviseur ter plaatse. Daarna gaat u met het advies aan de slag om uw event toegankelijk te maken. U hoort welke toegankelijke voorzieningen er bestaan en u krijgt voorstellen om werkpunten te verbeteren.

Als u dat wilt, krijgt u ook ondersteuning bij de opbouw. Inter kan ook de vragen van bezoekers met een handicap opvolgen.

Neem minstens 8 weken voor uw event contact op via events@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of via 011 26 50 30. 

Daarnaast kunt u ook bij Inter terecht voor deze voorzieningen.

Brochure Toegankelijke evenementen

Wilt u zelf al aan de slag? Maar weet u niet goed waar of hoe te beginnen? Dan heeft Inter de oplossing: een superhandige brochure om u op weg te helpen. U leest er de belangrijkste aandachtspunten die u kunt toepassen op de meest verschillende evenementen en activiteiten. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen? Dan kunt u altijd bij Inter aankloppen.

Uitleenmateriaal

Soms is het goedkoper of efficiënter om toegankelijkheidsmateriaal te huren. Denk aan oprijplaten, ringleiding, audiodescriptiemateriaal of aangepaste pictogrammen. Naargelang de plaats hebt u soms andere materialen nodig. Ontlenen is ook dan goedkoper. Neem minstens 8 weken voor het event contact op via events@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.

Label Toegankelijk Event

Met het kwaliteitslabel Toegankelijk Event weten bezoekers dat uw evenement inclusief en toegankelijk is voor iedereen.

Neem minstens 8 weken voor uw event contact op om te ontdekken aan welke toegankelijkheidsvoorwaarden u moet voldoen voor het label. Dat kan via events@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.

Licentietraject label toegankelijk event

U wilt als gemeente of stad de toegankelijkheid van de evenementen op uw grondgebied opvolgen en verbeteren? En organisatoren belonen met het label Toegankelijk Event? Dat kan! Bekijk het licentietraject.

Inter-vrijwilligers op uw evenement

Inter-vrijwilligers ondersteunen bij theatervoorstellingen, festivals, sportevents ...

Zorg voor een toegankelijke dienstverlening voor al uw bezoekers en schakel goed opgeleide vrijwilligers in. Zij staan in voor het onthaal en helpen bezoekers met een beperking. Dat kan gaan van hulp bij eten, drinken en naar het toilet gaan tot hulp om zich te verplaatsen.

Neem minstens 8 weken voor uw event contact op via events@inter.vlaanderen(opent in uw e-mail applicatie) of op 011 26 50 30.

iTools

Op het platform iTools(opent in nieuw venster) vindt u niet alleen diensten en materiaal voor toegankelijke events en leveranciers, maar ook een stappenplan om uw evenement toegankelijk te maken.

Registreren is helemaal gratis.

Projecten