Gedaan met laden. U bevindt zich op: Indeling van het VAC Mechelen Een Vlaams Administratief Centrum in Mechelen

Indeling van het VAC Mechelen

Indeling

De behoeften van de entiteiten in Mechelen (bv. aantal werkplekken, overlegruimtes, gespreksruimtes, parking, …) zijn al in kaart gebracht. Er volgden ook al bilaterale gesprekken met de SPOC (Single Point of Contact) van elke entiteit. Op basis hiervan werkte Het Facilitair Bedrijf ‘vlekkenplannen’ uit: een soort van grondplan met de voorlopige indeling van elke verdieping met de toewijzing van een zone aan een entiteit. De plannen zijn nog niet definitief.

Hybride werken

Voor de kantoorinrichting zullen ook hier de principes van het Hybride Werken(opent in nieuw venster) gelden. Daarbij zijn de verdiepingen opgedeeld in enerzijds toegewezen zones aan de entiteiten en anderzijds gedeelde werkplekken. Dat betekent dat de entiteitszone doorgaans minder groot hoeft te zijn, maar op piekmomenten wel aanpasbaar is in grootte. De gedeelde zone wordt geïnspireerd op het concept van coworking en zal voor álle medewerkers van de Vlaamse overheid te gebruiken zijn, en kan dus ook op piekmomenten ingezet worden. De gedeelde zone wordt gesitueerd rond de centrale lift en de trap, als een eerste buffer voor de eigenlijke kantooromgeving. De zone bevat gemeenschappelijke en reserveerbare grotere vergader- en teamlokalen en coworkingplekken aan een koffiehoek.

Faciliteiten

Daarnaast komen er verschillende ondersteunende diensten in het gebouw zoals catering (koffie- en broodjesbar, warme/koude keuken), een zitzone, een vergadercentrum, sanitair, sportruimte, balie, berging, EHBO, fietsfaciliteiten, laden en lossen, …

Grondplannen

Pagina enkel toegankelijk voor personeelsleden van de verhuizende entiteiten.
Informatie over inloggen als medewerker Vlaamse overheid(opent in nieuw venster)