Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kustvisie als best practice voor waterbouwkundige projecten Nieuwsberichten van Kustvisie

Kustvisie als best practice voor waterbouwkundige projecten

Nieuwsbericht
18 maart 2024

Het Nederlands Centrum voor Kustonderzoek (NCK) organiseert elk jaar een tweedaagse om de staat op te maken van het kustonderzoek in Nederland. En ook Vlamingen mochten er hun resultaten delen.

In de zaal zaten mensen van universiteiten (TU Delft, Universiteit Utrecht, Universiteit Twente, WUR),toonaangevende kennisinstituten (Deltares, NIOZ, WUR, UNESCO-IHE, TNO Geologische Dienst, Rijkswaterstaat-WVL) en anderen geïnteresseerden.

De reacties waren onverdeeld positief: “Er zit toekomstmuziek in de verbindende co-creatieve aanpak!”, hoorden we her en der. “Het betrekken van alle verschillende sectoren en stakeholders vanaf het begin van het proces, zoals Kustvisie deed, is vernieuwend en werkt inspirerend”. Het klopt dat deze aanpak nu nog veel te weinig toegepast wordt in waterbouwkundige projecten. Kustvisie dient met andere woorden als best practice case voor andere projecten in de toekomst. Iets om fier op te mogen zijn.