Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inspiratie uit de praktijk Wat kan ik doen?

Inspiratie uit de praktijk

Op deze pagina zijn inspirerende praktijken op vlak van levenslang leren terug te vinden.

Herbeleef de tweede Inspiratiedag Levenslang Leren - 12 december 2023

Voor de tweede keer organiseerde het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen een Inspiratiedag rond levenslang leren.

Deze editie stond volledig in het teken van je klaarstomen voor de groene en digitale transitie. Ook dit jaar trapte onze host, Fatma Taspinar, de inspiratiedag af waarna Ans De Vos (Antwerp Management School en voorzitster van het Partnerschap Levenslang Leren) de nodige duiding bracht. Dirk Van Damme (Voormalig hoofd van het onderzoekscentrum voor onderwijs en innovatie van de OESO (Parijs), onderzoeksleider van het Centre for Curriculum Redesign (Boston) en voorzitter van de Commissie van Wijzen) lichtte vervolgens toe hoe we op een inclusieve en holistische manier naar levenslang leren kunnen kijken.

Catherine Bals (Sustainability Department Lead Proximus) en Bert Brugghemans (Commandant Brandweer Zone Antwerpen) sloten de plenaire sessie af met een panelgesprek over de impact van de digitale en groene transitie op hun organisatie, en de uitdagingen en opportuniteiten op vlak van leren.

Nadien volgde een resem aan parallelsessies.

Aftermovie Inspiratiedag Levenslang Leren

Inhoud is aan het laden

'Iedereen Leert' inspiratiemagazine

Deze krant biedt een extra dosis inspiratie. Ontdek concrete verhalen die de kracht van levenslang leren op levendige wijze illustreren. Geniet van het lezen en blijf geïnspireerd!

""Ik roep graag op om zaken die je geleerd hebt mee te nemen: maak de vertaalslag in je eigen job en prikkel je omgeving rond levenslang leren. Blijf ook over de muurtjes heen kijken en zoek de samenwerking op. Want elk radartje binnen levenslang leren is van tel."

Ans De Vos

Voorzitter Partnerschap Levenslang Leren

Foto de vele gezichten van LLL - 8 videos

De vele gezichten van levenslang leren

In acht video’s illustreren we Levenslang Leren in al zijn facetten: het volgen van een bijscholing, het bijleren van collega’s op de werkvloer, het versterken van je competenties in je vrije tijd… Allemaal hoort het bij Levenslang Leren!

Herbeleef de eerste Inspiratiedag Levenslang Leren (25 oktober 2022)

De Inspiratiedag Levenslang Leren is een organisatie van het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen in opdracht van het Partnerschap Levenslang Leren. Fatma Taspinar trapte de inspiratiedag af waarna Ans De Vos (Antwerp Management School en voorzitster van het Partnerschap Levenslang Leren) duiding bracht bij het actieplan Levenslang Leren en Pieter Sprangers (Onderwijsdesigner, onderwijsfuturoloog en wetenschappelijk onderzoeker) de zaal inspireerde om door een andere bril naar het concept leren te kijken. Nadien volgde een resem aan parallelsessies.

Interviews en getuigenissen

Hier laten we personen en organisaties aan het woord die Levenslang Leren aanmoedigen en in de praktijk brengen. Hoe pakken ze dit aan, en met welke doelstellingen? Welke resultaten hebben ze bereikt?

Interessante projecten