Gedaan met laden. U bevindt zich op: Slimme raadpleegomgeving in de broekzak van de burger Goedgekeurde projecten

Slimme raadpleegomgeving in de broekzak van de burger

Grootschalige transformatie • Digitale democratie
In uitvoering

Samen met 12 andere gemeenten wil Aalter burgers die op de hoogte willen blijven van het beleid van hun gemeente of stad, toegankelijke, gepersonaliseerde, proactieve, verstaanbare en digitale informatie aanbieden. Ze willen daarvoor de besluiten van het lokaal bestuur verrijken met gestandaardiseerde data op vlak beleidsthema’s, adres/locatie en versie. Die aanpak willen ze uitwerken op maat van de burger (user centric), app-first, afgestemd op spreektaal, interactief, toegankelijk en gericht op de tevredenheid en het vertrouwen van de burger.

Initiatiefnemers
Aalst, Aalter, As, Beringen, Berlaar, Gent, Haacht, Halle, Lommel, Nijlen, Opwijk, Sint-Truiden, Zemst
Penhouder
Aalter
Projectoproep
Oproep 6
Toegekend budget
831.701,22 euro

Presentaties

22 november 2023 - GzG-themadag ‘De data-uitdaging’: Het partnerschap rond Aalter wil burgers proactief informeren over de onderwerpen van hun keuze, op basis van de besluiten genomen in de eigen gemeente én over de grenzen van de gemeente. Het voortraject omvatte onder meer een gebruikersonderzoek, een onderzoek naar artificiële intelligentie en de afbakening van generieke principes. De sprekers lichten ook toe ze voortbouwen op de bestaande standaard voor besluiten en hoe ze samenwerken met andere (boven)lokale besturen en diensten. Raadpleeg de presentatie(PDF bestand opent in nieuw venster).

Hieronder de oorspronkelijke aanvraagdocumenten uit het subsidiedossier. De aanpak van het project kan aangepast en verfijnd worden op basis van nieuwe inzichten opgedaan tijdens het projectverloop. Voor de actuele stand van zaken, gelieve contact op te nemen met het projectteam.