Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gemeenten in het Nederlands taalgebied waaronder ook faciliteitengemeenten Taalgebruik

Gemeenten in het Nederlands taalgebied waaronder ook faciliteitengemeenten

Besturen van de eredienst waarvan de werkkring zowel gemeenten uit het homogeen Nederlandse taalgebied als faciliteitengemeenten omvat, gebruiken in hun binnendienst en in de betrekkingen met overheidsdiensten uitsluitend het Nederlands.

Zij moeten berichten en mededelingen in het Nederlands verspreiden indien de zetel gevestigd is in een gemeente zonder speciale taalregeling. Als de zetel gevestigd is in een faciliteitengemeente, moeten ze de berichten en mededelingen in het Nederlands en in het Frans verspreiden, met voorrang voor het Nederlands.

Besturen van de eredienst met een zetel in een gemeente zonder speciale taalregeling, moeten formulieren in het Nederlands verspreiden. Ze moeten formulieren ten aanzien van het publiek uit de randgemeenten in het Nederlands en Frans verspreiden. Besturen van de eredienst met een zetel in een randgemeente moeten de formulieren in het Nederlands en in het Frans verspreiden, met voorrang voor het Nederlands. Besturen van de eredienst met een zetel in een taalgrensgemeente mogen formulieren enkel in het Nederlands verspreiden.

In de betrekkingen met individuele burgers gebruiken besturen van de eredienst het Nederlands. Een Franstalige inwoner van een faciliteitengemeente kan aan een bestuur van de eredienst wel uitdrukkelijk verzoeken om de betrekkingen in het Frans te laten verlopen.