Gebreken aan voetpaden, fietspaden, straten, wegen, openbare verlichting, ... in Vlaanderen, kunt u online of telefonisch melden. Een zeer…
Informatie over de huidige en geplande werken aan wegen in Vlaanderen vindt u op onderstaande websites.
Bij de voorbereiding, de beslissing en de uitvoering van grote infrastructuurwerken kunnen bewoners een beroep doen op de Bemiddelaar Vlaamse…
De autosnelwegen in Vlaanderen zijn niet altijd verlicht als het donker is. Het licht gaat uit als het kan. Dat is energiezuiniger en het vermindert…
De totale oppervlakte wegbermen langs het Vlaamse wegennet bedraagt 20.000 à 25.000 ha. Daarvan beheert het Agentschap Wegen en Verkeer ongeveer 9…
Een weg is een gevaarlijke hindernis voor veel dieren. Elk jaar worden talloze grote en kleine dieren doodgereden. Ook voor weggebruikers kunnen…
Langs de Vlaamse waterwegen zijn er meer dan 2000 km jaagpaden. Vroeger werden die paden gebruikt om schepen voort te slepen met mens- of…
Op 1 september 2019 is het gemeentewegendecreet in werking getreden. Met dat decreet is er regelgeving om gemeentewegen aan te leggen, te…
U mag niet zomaar publiciteit of wegwijzers langs de openbare weg plaatsen.
De Vlaamse overheid is eigenaar van alle autosnelwegparkings. De meeste daarvan zijn in concessie gegeven aan privé-uitbaters voor commerciële…
Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ruim 7.000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7.700 km fietspaden langs de gewestwegen. In geval van…
In het Standaardbestek 250 (of typebestek 250) voor de wegenbouw staat alle informatie (standaardeisen) voor het opstellen van bestekken voor werken…