Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aanmelden voor het PFAS-bloedonderzoek PFAS-vervuiling

Aanmelden voor het PFAS-bloedonderzoek

Woont u binnen de 5 km rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht? Dan kunt u zich nog tot en met 31 oktober 2023 aanmelden voor een gratis bloedonderzoek naar PFAS. Nadien aanmelden is niet meer mogelijk. Op deze pagina leest u hoe u dat doet. 

Wie kan zich aanmelden voor het PFAS-bloedonderzoek?

Alle omwonenden van de 3M-fabriek in Zwijndrecht en de bewoners binnen de 5 km rond 3M. Ook kinderen kunnen zich aanmelden.

Nam u al deel aan het eerste bloedonderzoek of de jongerenstudie(opent in nieuw venster)? Ook dan kunt u zich aanmelden voor dit PFAS-bloedonderzoek.

Afgebakende zone:

  • Zwijndrecht: volledig​
  • Antwerpen linker- en rechteroever: tot 5 km van 3M​
  • Beveren: Melsele en Kallo​
  • Kruibeke: 127 adressen
  • Hoboken: 63 adressen

Meld u aan voor het PFAS-bloedonderzoek

Laat ons weten dat u zich wil laten onderzoeken: meld u aan via het e-loket van het PFAS-bloedonderzoek. U doet dat het best op een laptop of desktop.

Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u een uitnodiging om een afspraak te maken. U kunt op dat moment nog beslissen om niet deel te nemen.

Personen die dicht bij 3M wonen én zich eerder hebben aangemeld, krijgen de uitnodiging eerst. Op dit moment is de gemeente Zwijndrecht aan de beurt. We houden u op de hoogte wanneer de andere gemeentes aan bod komen.

Hoe meer mensen deelnemen, hoe beter voor het onderzoek

Eurofins en het Departement Zorg willen iedereen de kans geven om deel te nemen aan het onderzoek. Help met de bekendmaking van het onderzoek door deze flyer(PDF bestand opent in nieuw venster) of affiche(PDF bestand opent in nieuw venster) uit te delen of uit te hangen. Print ze zelf af of vraag een exemplaar via communicatie.zorg@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).