Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ook jullie doen mee Pracht van een werkkracht

Ook jullie doen mee

Met de campagne ‘Pracht van een werkkracht’ willen we met 12 hoofdrolspelers bewijzen dat een werknemer met een arbeidsbeperking misschien wel de ideale versterking is. Maar zij zijn niet de enige duo’s die tonen dat je een pracht van een werkkracht niet laat schieten. Want ook jullie doen mee. 

Els en Edo

Els heeft al heel wat ervaring binnen het Departement Werk en Sociale Economie. Sinds maart 2020 staat ze in voor de dossierbehandeling van aanvragen voor kwaliteitsregistratie. Samen met collega Bouke die verantwoordelijk is voor het Kwaliteits- en Registratiemodel, voorzien ze een kwaliteitsvolle dienstverlening. Dankzij de technologische ondersteuning die het departement in samenwerking met de Dienst diversiteitsbeleid voorziet, kan Els de aanvragen behandelen en de klanten met vragen met woord en daad bijstaan. Haar ervaring met de klanten is een waardevolle bijdrage om het Kwaliteits- en Registratiemodel verder te ontwikkelen. Daarom is zij ook lid van de stuurgroep. Als leidinggevende kan Edo buigen op het ijzersterke geheugen van Els. Vaak houdt ze hem zo bij de les en wijst ze op de losse eindjes.

Jorn

Jorn werkte eerst jarenlang als Begeleid Werker bij Bakkerij Van Elsen. Wat ooit kleinschalig startte, groeide uit tot een werkplek waarin Jorn de kans kreeg om z’n talenten verder te ontwikkelen. Vanuit een nauwe samenwerking tussen Jorn, Bakkerij Van Elsen, de jobcoach en de trajectbegeleidster van GTB werd uiteindelijk de droom van Jorn gerealiseerd. Hij werkt nu, als pracht van een werkracht, betaald in de bakkerij. De succesfactoren in dit verhaal?

  • De volharding van Jorn
  • Het geloof in kansen en talenten van de bakker
  • De tijd die Jorn en de bakkerij kregen om naar elkaar te groeien
  • De jarenlange ondersteuning van de jobcoach in dit proces
  • De sector-overschrijdende samenwerking tussen GTB en Begeleid Werken Zuiderkempen

Martine en Else

Martine startte anderhalf jaar geleden bij ons als directie-assistent van onze directeur Else. Dat deed ze met een klein hartje, vertelde ze achteraf. Ze was een lange periode niet in staat om te werken door een burn-out, daarbovenop kreeg ze ook te maken met ME/CVS. Ging werken nog wel lukken? Bij het Vlaams Patiëntenplatform waren we ervan overtuigd dat Martine de juiste kandidaat was. We namen al vaker personen aan met een arbeidsbeperking en ook Martine bewees nog maar eens dat de vooroordelen daarrond niet kloppen.

Integendeel, we leren veel van elkaar. Zo bracht Martine laatst het idee van micropauzes naar ons kantoor. Haar therapeut had aangeraden om preventief micropauzes te nemen tijdens het werk. Dat zijn heel korte pauzes na ongeveer een uur werken. Zo verhoog je je concentratie en zakt je stressniveau. Daar kan al ons personeel wat aan hebben en dus introduceerde Martine het idee tijdens een teamoverleg.