Overslaan en naar de inhoud gaan

Structuur en samenstelling

Binnen de structuur van de SARC is er een Algemene Raad, een Vast Bureau en vier sectorraden, namelijk de Sectorraad voor Kunsten en Erfgoed, de Sectorraad voor Sociaal-cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, de Vlaamse Sportraad en de Sectorraad Media. Ze kunnen daarvoor rekenen op de ondersteuning van een professioneel secretariaat.

De Algemene Raad zorgt voor de conceptualisering van het cultuurbeleid door de beleidsvelden in een samenhangende context en in een ruimer maatschappelijk kader te plaatsen. De algemene raad geeft advies over alle thema’s die meerdere beleidsvelden aanbelangen. Hij verzorgt ook de interne coördinatie van de adviezen van de sectorraden.

De vier sectorraden zijn autonoom bevoegd en geven rechtstreeks adviezen over hun specifiek beleidsveld. U vindt meer informatie over de verschillende sectorraden via de linkernavigatie.

Het Vast Bureau neemt het bestuur van de SARC waar. Het vast bureau is samengesteld uit vertegenwoordigers van de sectorraden en wordt voorgezeten door de algemene voorzitter.