Gedaan met laden. U bevindt zich op: Grote plantactie in Merchtem sluit ‘de Vlaamse Rand boomt' af Nieuwsberichten van Vlaamse Rand

Grote plantactie in Merchtem sluit ‘de Vlaamse Rand boomt' af

Nieuwsbericht
2 februari 2024

Met een ‘mega bûûmplant’ in Merchtem op zondag 25 februari sluiten we de campagne ‘de Vlaamse Rand boomt’ in stijl af.

Het plantseizoen zit er bijna op en dat betekent ook het einde van de campagne ‘de Vlaamse Rand boomt’. Met die campagne riep de Vlaamse overheid – samen met Bûûmplanters(opent in nieuw venster) en Growfunding(opent in nieuw venster) – inwoners, verenigingen, bedrijven en lokale besturen in de Rand op om een bijdrage te leveren voor meer bomen in de Rand. Dankzij het initiatief kwamen er de voorbije 2 jaar maar liefst 100.000 nieuwe bomen en struiken bij in de Vlaamse Rand.

Lange Lindenbos

De Bûûmplanters hebben zich dus 2 jaar lang zwaar uitgesloofd en kunnen nu eindelijk hun schup afkuisen (zij het voorlopig). Ze bundelen nog één keer de krachten met tal van vrijwilligers voor het aanplanten van een heus ‘Lange Lindenbos’ in Merchtem. Het wordt een meerdaagse plantactie waarbij niet minder dan 14.000 bomen de grond in moeten. Extra handen zijn dus meer dan welkom.

Vier met ons mee

Ook minister Weyts is van de partij. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om de campagne in stijl af te sluiten en iedereen die eraan deelnam te bedanken. Allen naar Merchtem dus voor deze feestelijke afsluiter van ‘de Vlaamse Rand boomt’!

Schrijf je snel in(opent in nieuw venster)