Gedaan met laden. U bevindt zich op: Sintgeschenk Ons aanbod

Sintgeschenk

Heb je 1 of meerdere kinderen? Dan kun je als personeelslid binnen de diensten van de Vlaamse overheid rekenen op een sintgeschenk van de vzw Sociale Dienst. Dit geschenk heeft een waarde van 35 euro en is er voor kinderen tot 12 jaar (of ouder, voor kinderen met een beperking).

Voor wie?

 • Je bent aangesloten bij de vzw Sociale Dienst.
 • Je hebt 1 of meerdere kinderen die aan de voorwaarden voldoen (zie onder).
 • Je bent in dienst bij de Vlaamse overheid op uiterlijk 4 november van het jaar waarin je het sintgeschenk aanvraagt. Je komt dus niet in aanmerking als je vanaf 5 november in dienst bent.

Wat is het sintgeschenk?

Je ontvangt een voucher van PlusPas ter waarde van 35 euro. Deze dien je via PlusPas in te ruilen voor een waardebon van Dreamland, Dreambaby, Standaard boekhandel, Het Houten Huizeke, Fairplace of Bol.com. Er wordt slechts 1 sintgeschenk per kind voorzien. Zelfs al werken beide ouders bij de Vlaamse overheid.

Kind(eren) met een beperking

Je kunt voor kinderen met een erkende handicap van 0 tot en met 14 jaar (op uiterlijk 6 december) een financiële tegemoetkoming van 35 euro aanvragen als het aanbod van de waardebon niet voldoet. Hiermee kun je aangepast speelgoed kopen in een winkel naar eigen keuze.

Hoe aanvragen?

Sintgeschenk aanvragen: procedure voor klanten van de vzw Sociale Dienst.

Opgelet: de communicatie verloopt via het e-mailadres van je werk. Wil je een ander e-mailadres gebruiken? Bezorg dan het gewenste e-mailadres uiterlijk op 31 augustus aan de vzw Sociale Dienst via sint@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

 • Stap 1

  Als je kind aan de voorwaarden voldoet, ontvang je in de loop van juni een e-mail met informatie over de aankomende sintactie.

  Opgelet:

  • Ben je ouder van een kind met een beperking geboren tussen 7 december 2009 en 6 december 2011? Dan ontvang je geen e-mail, omdat de vzw Sociale Dienst geen zicht heeft op welk kind een beperking heeft. Je stuurt hiervan het bewijs naar sint@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) en laat ten laatste op 31 augustus weten of je een PlusPas-waardebon of een tegemoetkoming van 35 euro wenst.
  • Ben je zwanger? Als je een kindje voor 6 december verwacht, bezorg je de vermoedelijke geboortedatum en het e-mailadres waarop je de waardebon wilt ontvangen aan sint@vlaanderen.be.
 • Stap 2

  Je ontvangt per kind dat recht heeft op een sintgeschenk rond eind september een e-mail met:

  • 1 waardebon van PlusPas
  • een bijhorende unieke code

  Opgelet:

  • Heb je geen e-mailadres? Dan ontvang je de waardebon per post op je thuisadres.
  • Wil je dat de waardebon niet verdwijnt tussen je ‘ongewenste e-mails’? Voeg dan het e-mailadres info@pluspas.be(opent in uw e-mail applicatie) toe bij je contactpersonen.
 • Stap 3

  Je ruilt tot en met 6 december je waardebon in via de PlusPas. Filter op de webpagina van PlusPas(opent in nieuw venster) op categorie 'Speciale acties: Sint’ en vul je unieke code in. Hulp nodig? Klik bovenaan op ‘Vragen?’.

  Heb je geen toegang (meer) tot de webpagina van PlusPas? Vraag dan een nieuwe PlusPas-kaart met toegangscode aan:

Banner sociale dienst