Ik ben blij dat dit kan, intern van job wisselen!
Portret van man

José Gavilan (44)

Informatieveiligheidsverantwoordelijke bij het Departement Landbouw en Visserij (Brussel)

Welke loopbaanmogelijkheden bestaan er?

Andere functie binnen je eigen entiteit

Zoek je een nieuwe uitdaging? Dan kun je binnen dezelfde graad een andere functie uitoefenen. Die mogelijkheid kun je vrij eenvoudig bespreken met je leidinggevende.

Naar een andere entiteit in binnen- of buitenland

Via horizontale mobiliteit kun je meedingen naar een functie van dezelfde graad of een lagere rang. De Vlaamse overheid heeft een aanbod aan interne vacatures ((opent in nieuw venster)), die beschikbaar zijn voor personeelsleden van de Vlaamse overheid.

Bovendien kun je ook kijken naar stagemogelijkheden in het buitenland.

Bevordering

Als personeelslid kun je bevorderd worden in een openstaande statutaire functie van een hogere rang of een hoger niveau. Bevorderingen vind je ook bij de interne vacatures ((opent in nieuw venster)).

Tijdelijke mobiliteit in binnen- of buitenland

Je kunt ook tijdelijk - al dan niet projectmatig - aan de slag gaan bij andere diensten ((opent in nieuw venster)), afdelingen en vestigingen binnen een bepaalde organisatie, in binnen- of buitenland. Dankzij Radar, de uitleendienst voor talent bij de Vlaamse overheid, kun je tijdelijk je talenten inzetten in de organisatie.

Herplaatsing

Kun je om persoonlijke, medische of organisatorische redenen je huidige job niet meer uitoefenen? Of vind je via andere loopbaanmogelijkheden geen nieuwe interne functie? Dan kun je een beroep doen op herplaatsing. Een trajectbegeleider ondersteunt je bij je zoektocht naar een aangepaste of nieuwe functie. Je wordt aangemoedigd om zelf je loopbaan verder uit te bouwen.

Vandaag oefen ik één van de meest boeiende functies uit die er is. Grijp kansen als die zich voordoen, dat heb ik in mijn loopbaan ondervonden.
Portret van glimlachende vrouw.

Barbara Van Den Haute (39)

Administrateur-generaal van Agentschap Informatie Vlaanderen

Kind en Gezin stimuleert vrouwen om te groeien.
Portret van topambtenaar met witte achtergrond.

Katrien Verhegge

Administrateur-generaal Kind en Gezin