Gedaan met laden. U bevindt zich op: Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Agentschap Zorg en Gezondheid fuseren tot Departement Zorg Nieuwsberichten

Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Agentschap Zorg en Gezondheid fuseren tot Departement Zorg

Nieuwsbericht
31 mei 2023

Vanaf 1 juni fuseren het Agentschap Zorg en Gezondheid en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. We bundelen onze krachten en gaan we verder als het Departement Zorg. Deze nieuwe Vlaamse overheidsdienst verenigt de Vlaamse bevoegdheden rond zorg én welzijn.

  Samen voor een zorgzaam Vlaanderen

  De Vlaamse overheid dringt bij de zorg- en welzijnssectoren aan op meer samenwerking over disciplines en sectoren heen en wil dat gezondheidszorg meer een tandem vormt met welzijnswerk. Met deze fusie geven we nu zelf het voorbeeld.

  Ons engagement: iedereen moet deel kunnen uitmaken van een gezonde en zorgzame samenleving. Met de verenigde krachten en samen met jullie willen we onze missie waarmaken.

  Lees meer in het persbericht(PDF bestand opent in nieuw venster)

  Het Departement Zorg, tot jullie dienst!

  Het Departement Zorg zal zo’n 800 medewerkers tellen. Zij staan tot uw dienst in 12 afdelingen. De bevoegdheden van beide entiteiten – en dus ook de dienstverlening - komen in het nieuwe Departement Zorg samen. Dit creëert opportuniteiten voor een meer geïntegreerd beleid.

  Bekijk het organogram

  Blijf ons volgen

  Werkt u in de zorg- en welzijnssector in Vlaanderen? Wilt u als burger alles weten over de thema’s zorg, welzijn en preventie? Dan is de nieuwsbrief van het Departement Zorg uw referentienieuwsbrief.

  Naast deze algemene nieuwsbrief kunt u ons ook volgen op LinkedIn, Twitter en Instagram. En natuurlijk blijft onze (vernieuwde) website uw toegangspoort naar heel wat informatie. U vindt er ook onze contactgegevens.