Gedaan met laden. U bevindt zich op: Waarderingsplatform in de zorg zoekt organisaties die mee willen werken tijdens de pilootfase Nieuwsberichten

Waarderingsplatform in de zorg zoekt organisaties die mee willen werken tijdens de pilootfase

Nieuwsbericht
15 maart 2024

De Vlaamse overheid wil een platform ter beschikking stellen waarop gebruikers van zorg, ondersteuning of opvang hun waardering kunnen delen met andere (potentiële) gebruikers. Organisaties die zorg, ondersteuning of opvang aanbieden kunnen mee verder vormgeven aan dit platform. Elke aanbieder kan de komende twee jaren vrijwillig instappen in deze pilootfase.

Wat is het waarderingsplatform?

Het waarderingsplatform is een website waar mensen met een zorg- en ondersteuningsnood of ouders die gebruik maken van kinderopvang ervaringen kunnen delen over de organisatie waarop zij een beroep doen. Zo kunnen zij hun eigen ervaringen delen over een aantal specifieke thema’s en ook een algemene feedback neerschrijven. Dit maakt de zorg transparanter, brengt positieve verhalen in beeld en heeft als doel bij te dragen aan de verbetering van zowel kwaliteit als tevredenheid.

Hoe gaan we te werk?

Ben je een organisatie uit één van de sectoren van woonzorgcentra, jeugdhulp, kinderopvang en ondersteuning van personen met een handicap*? Dan kan je je vrijwillig kandidaat stellen om jouw aanbod door je gebruikers te laten waarderen op het waarderingsplatform.

De komende twee jaren verzamelt het consortium feedback over het platform bij de deelnemende organisaties en hun gebruikers. Het doel is om het platform te verbeteren en te optimaliseren om de gebruikersbeleving te verhogen. Dat maakt het waarderingsplatform voor jou als organisatie een waardevol instrument. Aan de hand van de waarderingen van gebruikers groeit jouw organisatie in openheid en kwaliteit.

Wie zijn wij?

Het consortium waarmee de Vlaamse overheid in zee is gegaan voor dit platform brengt verschillende organisaties samen:

  • Vanuit de vzw PVBWijzer zetelen Dito, Gipso, Kando, Onafhankelijk Leven en het Vlaams Welzijnsverbond in het consortium.
  • Verder behoren de Gezinsbond, CM Vlaanderen, LM, het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, Solidaris, de Vlaamse Ouderenraad en Zorgnet-Icuro tot het consortium.

De vier sectoren - jeugdhulp, kinderopvang, sector personen met een handicap en ouderenzorg – zijn dus vertegenwoordigd bij het verder op punt zetten van het platform.

Interesse?

Wil je graag meer informatie of heb je nu al interesse om deel te nemen als pilootorganisatie?

» Laat het ons weten(opent in nieuw venster)

Vragen i.v.m. dit project? Stuur een mailtje naar contact@waarderingsplatform.be(opent in uw e-mail applicatie)

*residentiële – en dagopvang