Gedaan met laden. U bevindt zich op: Iedereen is welkom Duurzaamheid bij Het Facilitair Bedrijf

Iedereen is welkom

Het Facilitair Bedrijf ontwikkelde samen met Inter(opent in nieuw venster) een toegankelijkheidslabel voor kantoorgebouwen.

Integrale toegankelijkheid wil zeggen ‘toegankelijkheid voor iedereen’. Zo kan iedereen zich zelfstandig, veilig en comfortabel in zijn of haar leefomgeving bewegen. De doelgroep is daarbij duidelijk iedereen. Niet alleen personen met een beperking, maar ook oudere mensen, mensen met een tijdelijke beperking of ouders met een kinderwagen. Een integraal toegankelijke leefomgeving is de sleutel tot een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen heeft.

Voorbeeld: Herman Teirlinckgebouw

Er is rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid van het gebouw zowel tijdens de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Zo kom je binnen in het gebouw via de automatische deuren en is er een drempelloze toegang. Geleidelijnen lopen van aan de inkom tot de balie. Aan de balie worden slechthorenden ondersteund door een ringleiding. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel beter geluid kunnen horen zonder storend omgevingsgeluid. De balie is ook onderrijdbaar gemaakt. In het restaurant is voldoende manoeuvreerruimte voorzien.

Doorheen het hele gebouw is aandacht besteed aan het creëren van voldoende contrasten om bijvoorbeeld deuren duidelijk herkenbaar te markeren. Ook door de contrastmarkering op de glazen wanden vindt iedereen makkelijker de weg. Dit zijn slechts enkele zaken waar men rekening mee gehouden heeft. Voor het specifieke overzicht per gebouw kan je terecht op onze gebouwpagina’s bij ‘toegankelijkheid’.

Dit project draagt bij aan onderstaande SDG's

SDG 10: Ongelijkheid verminderen
SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen
SDG 13: Klimaatactie