Voor wie?

  • Je bent HR-verantwoordelijke bij de Vlaamse overheid en je gebruikt de module arbeidsplaatsbeheer van Vlimpers voor het in kaart brengen en opvolgen van de personeelsbehoeften binnen je organisatie.
  • Je staat als medewerker van het dienstencentrum personeelsadministratie (DCPA) in voor de correcte koppeling van personeelsleden aan arbeidsplaatsen.

Wat?

Je staat in voor de invoer van nieuwe en het wijzigen van bestaande arbeidsplaatsen. Je doet dit via de selfservice van de module Arbeidsplaatsbeheer. Hoe je de invoer doet en met welke spelregels je rekening moet houden vind je in de Vlimpers-handleiding ‘Arbeidsplaatsbeheer’. (PDF bestand opent in nieuw venster)

Goed om te weten: het DCPA staat in voor de koppeling van personeelsleden aan arbeidsplaatsen.

Via de rapportering die wordt aangeboden in map 10 'Arbeidsplaatsbeheer' in de Vlimpers-rapportenshop ((opent in nieuw venster)) kun je de gegevens voor je agentschap of departement raadplegen en je invoer (de dag nadien) controleren. Je vindt er een algemeen overzicht van alle arbeidsplaatsen en welke werknemers eraan gekoppeld zijn. Of specifiekere informatie zoals voor welke arbeidsplaatsen er momenteel een selectieprocedure loopt. Of welke arbeidsplaatsen uitdovend zijn. En nog veel meer. Een overzicht van alle rapporten met een korte omschrijving vind je in het Excel-overzicht ‘Rapporten Vlimpers Rapportenshop’. (Excel bestand)

Algemene uitrol module Arbeidsplaatsbeheer

De Vlaamse Regering keurde op 30 oktober 2020 het voorstel goed tot uitbreiding van de gemeenschappelijke HR-dienstverlening door het Agentschap Overheidspersoneel. De uitrol van de module arbeidsplaatsbeheer voor alle Vlimpers entiteiten maakt onderdeel uit van deze beslissing. Doel is het mogelijk maken van een VO-brede personeelsbehoeftenplanning tegen 2024.

Meer informatie vind je terug op de webpagina 'Project uitrol arbeidsplaatsbeheer' ((opent in nieuw venster)).

Informatie voor DCPA

Je staat in voor de koppeling van personeelsleden aan arbeidsplaatsen. Dit doe je op vraag van je klantenentiteit. Die bezorgt je de nodige gegevens via het Vlimpers-contactformulier.

Goed om te weten: je staat als DCPA-medewerker enkel in voor een correcte invoer. De HR-medewerkers van de klantenentiteit zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de doorgestuurde gegevens.