Gedaan met laden. U bevindt zich op: Rechten leidinggevende Toegangsbeheer in Vlimpers en Cognos

Rechten leidinggevende

Op deze pagina vind je een overzicht van alle mogelijke rechten in Vlimpers die je als leidinggevende kunt krijgen.

Leidinggevende

 • Met dit recht kun je aan de slag in de selfservice voor de manager.
 • Als leidinggevende ben je altijd eerste evaluator van je directe medewerkers. Sommige leidinggevenden zijn daarnaast ook tweede evaluator.
 • Je kunt onder andere evaluaties opmaken en vormingsaanvragen beheren. Sommige leidinggevenden krijgen ook vormingsaanvragen binnen in Vlimpers Kern.
 • Je hebt toegang tot rapporten.

Leidinggevende Vlimpers Leren

Werkt je entiteit enkel met Vlimpers Leren? Dan heb je als leidinggevende toegang tot de opleidingsaanvragen van je teamleden en kun je opleidingen toewijzen aan je team. Je hebt geen toegang tot andere Vlimpers-modules.

Mail controle ziekte

Als een medewerker ziek is en thuis blijft, dan kan het Medisch Controle Orgaan (MCO) daarbij langsgaan om te controleren of die wel degelijk ziek is.

Met dit recht krijg je een e-mail over de controle-resultaten. Dit recht mag toegekend worden aan leidinggevenden, back-up leidinggevenden en doublure leidinggevenden.

Planning en tijdsbeheer

Lees alle details over planning en tijdsbeheer op de webpagina ‘Rechten planning en tijd’.

Back-up leidinggevende

Als back-up ontvang je dezelfde afwezigheidsaanvragen in je werklijst als de leidinggevende, die je kunt goed- of afkeuren. Als jij of de leidinggevende een aanvraag goed- of afkeurt, dan verdwijnt deze aanvraag uit beide werklijsten.

Dit geldt niet voor vormingsaanvragen of evaluatietaken in Vlimpers Talent. Enkel de leidinggevende kan evaluaties opmaken en vormingsaanvragen behandelen.

Doublure leidinggevende

 • Verlof zonder financiële impact indienen voor iemand anders en meteen goedkeuren
  Verlof met financiële impact stroomt voor goedkeuring door naar een leidinggevende.
 • Een afwezigheid wegens ziekte indienen voor iemand anders
  Voor wie je afwezigheden kunt registreren is afhankelijk van de ingestelde rechten.

Doublure werknemer

 • Verlof met en zonder financiële impact indienen voor iemand anders, waarna de aanvraag voor goedkeuring naar een leidinggevende doorstroomt. Voor wie je afwezigheden kunt registreren is afhankelijk van de ingestelde rechten.

Je kunt, in tegenstelling tot de doublure leidinggevende, geen afwezigheid wegens ziekte indienen voor iemand anders.

Doublure vergoedingen leidinggevende

 • Vergoedingen en toelagen indienen voor iemand anders (zoals carpooltoelagen, reiskosten en nachtwerk) en meteen goedkeuren;
 • Een overzicht raadplegen van de ingediende of goedgekeurde vergoedingsaanvragen voor een medewerker (binnen je afgebakende security).

Doublure vergoedingen werknemer

Met dit recht kun je vergoedingen en toelagen indienen voor iemand anders. De aanvraag wordt niet meteen goedgekeurd, maar doorgestuurd naar de leidinggevende voor goedkeuring. Je kunt ook geen overzichten raadplegen.