Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aan de slag met de module Leren Vlimpers voor HR

Aan de slag met de module Leren

Wil je meer inzicht in het leer- en ontwikkelingsgedrag van personeelsleden binnen je departement of agentschap? Of moet je opleidingen van teamleden goedkeuren? Dan kun je rekenen op de module Leren van Vlimpers. Dit is het digitaal leerplatform van de Vlaamse overheid.

Voor wie?

  • Je bent leidinggevende, goedkeurder vorming voor een zelfsturend team, vormings- of HR-verantwoordelijke bij de Vlaamse overheid en je gebruikt de module Leren van Vlimpers voor het vormingsbeheer binnen je organisatie.
  • Of je hebt een specifieke rol als beheerder of docent in de module Leren van Vlimpers.
  • Je wilt aan de slag gaan met de module Leren van Vlimpers.

Wat?

De module Leren van Vlimpers is een digitaal leerplatform. Personeelsleden vinden er opleidingen en leeractiviteiten van de Vlaamse overheid. Ze kunnen er zich inschrijven, opleidingsmateriaal verzamelen, ... Lees meer op de webpagina ‘Praktische informatie opleidingen’ over de functionaliteiten voor personeelsleden.

Als werkgever en goedkeurder vorming van een zelfsturend team kun je er vormingsaanvragen behandelen en beheren, het vormingsbudget opvolgen en andere rapporten raadplegen. Afhankelijk van je functie, krijg je handige functionaliteiten om je rol op te nemen.

Goed om te weten: je vindt de module Leren terug in Vlimpers(opent in nieuw venster) > ‘Leren’ > ‘Startpagina Leren’.

Richtlijnen

Voor beheerders en docenten

  • Ga aan de slag met de module Leren van Vlimpers met behulp van de uitgebreidere handleidingen.

Voor beheerders van entiteiten die enkel met Vlimpers Leren werken

  • Medewerkers zijn gekoppeld aan divisie en organisatie van je entiteit. Er zijn geen andere niveaus zoals teams of functies om mee te werken.
  • Er is geen Cognos-rapportering beschikbaar.
  • De lokale beheerder Gebruikersbeheer staat in voor het onderhoud en beheer van medewerkers. Meer info via de module Leren(opent in nieuw venster)

Voor leidinggevenden, goedkeurders vorming van een zelfsturend team, vormings- en HR-verantwoordelijken

  • Keur als leidinggevende of goedkeurder vorming van een zelfsturend team opleidingsaanvragen zo snel mogelijk goed. Je teamleden zijn pas ingeschreven ‘na’ jouw goedkeuring. Als je te lang wacht kan de opleiding volzet geraken. Lees op de snelstartkaart ‘opleidingen goedkeuren en toewijzen’(opent in nieuw venster) (beschikbaar voor leidinggevenden, goedkeurders vorming van een zelfsturend team, vormings- en HR-verantwoordelijken in de Vlimpers-module Leren) hoe je dit doet.
  • Verwittig als leidinggevende of goedkeurder vorming van een zelfsturend team je teamleden als je afwezig bent. Zo kunnen ze goedkeuring voor hun inschrijving vragen aan je vervanger en dit doorgeven via het Vlimpers-contactformulier(opent in nieuw venster). Zolang ze dit niet doen, zijn ze niet ingeschreven.
  • Ga aan de slag met de module Leren van Vlimpers via onderstaande ‘Wat te doen-situaties’.

Wat te doen…

Opleidingsaanbod

Inschrijvingen

Overzichten

Goed om te weten: raadpleeg de snelstartkaarten voor een visuele samenvatting van de belangrijkste stappen uit de algemene handleidingen. Je vindt deze bij bovenstaande richtlijnen en ‘Wat te doen-situaties’.