Gedaan met laden. U bevindt zich op: Digitaal leermateriaal inzetten in je organisatie Leren en ontwikkelen

Digitaal leermateriaal inzetten in je organisatie

Wil jij in je entiteit inzetten op de ontwikkeling van digitaal leermateriaal rond thema’s die leven in je organisatie? Het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) biedt opleidingen en begeleiding aan voor het maken van e-learnings en ondersteunt het bijhorende netwerk e-learnings maken.   

Voor wie?

Opleidingsaanbod

Het Agentschap Overheidspersoneel voorziet in een vernieuwd opleidingsaanbod rond het maken van digitaal leermateriaal met de software Articulate 360.

  • Deelnemers leren op een professionele en didactisch correcte wijze e-learnings maken rond specifieke thema’s.

  • Deelnemers leren de kneepjes van het werken met de tool Articulate 360. In de basisopleiding wordt hiervoor een licentie voorzien. Met deze tool kan je relatief snel en goedkoop zelf diverse e-learnings op maat maken.

  • Deelnemers gaan tijdens de basisopleiding aan de slag met een zelfgekozen thema en werken toe naar een eerste afgewerkt resultaat.

Op de webpagina voor makers van e-learnings vind je meer informatie over de opleidingen, de mogelijkheden van de tool en hoe aan te melden.

Ik ben me nog meer bewust geworden van de mogelijkheden die e-learnings hebben als onderdeel van een krachtig leeraanbod.

Het netwerk e-learnings maken

Na het volgen van de opleiding worden deelnemers opgenomen in het netwerk van makers binnen de Vlaamse overheid. Leden gebruiken het netwerk om:

  • Feedback en tips uit te wisselen over zelfgemaakte e-learnings.
  • Bestaande e-learnings te hergebruiken zodat deze aangepast kunnen worden aan de context van de organisatie.
  • Samen te bouwen aan gemeenschappelijke thema’s die relevant zijn voor meerdere entiteiten in de Vlaamse overheid.

AgO ondersteunt het netwerk op verschillende manieren:

  • door kennisdelingsmomenten te organiseren
  • door aan te moedigen om bestaande materialen te delen
  • door masterclasses aan te bieden
  • door individuele ondersteuning door een externe partner te voorzien

Het netwerk bestaat momenteel al uit 50 makers die de basisopleiding hebben gevolgd.

Waarom inzetten op zelf e-learnings maken?

Online leren is niet meer weg te denken van de werkplek, of het nu gaat om digitaal leren op zich of als onderdeel van een blended leertraject. De inhoud die beschikbaar is op de markt is helaas niet altijd geschikt voor je organisatie. Bovendien is het op maat laten maken van leerinhoud door een externe partner vaak zeer kostelijk.

Door in je entiteit zelf makers op te leiden kan je sneller inspelen op leernoden en leerthema’s, specifiek toegepast op de context van de organisatie. Je kan hierdoor als entiteit snel in korte en krachtige leerprikkels voorzien zonder hiervoor een overheidsopdracht uit te schrijven. De inhoud die je maakt blijft op die manier van jou als entiteit en is gemakkelijk aanpasbaar aan veranderingen.

De e-learnings kunnen daarnaast bijdragen aan de branding van de Vlaamse overheid. Je kunt interactieve, dynamische en gebruiksvriendelijke e-learnings op de website van je entiteit plaatsen, zichtbaar voor klanten én burgers.

Kostprijs

De kostprijs voor deelname bedraagt ongeveer 2.800 euro inclusief btw (licentie en opleiding). De exacte prijs kan beperkt variëren naargelang de wisselkoers voor aankoop van de licenties en het aankoopmoment.

In het kader van de opleiding voorziet AgO in licenties die 1 jaar geldig zijn. Na afloop van de geldigheidsduur bekijk je binnen je entiteit zelf of het nuttig is om een nieuwe licentie te bestellen. Deze bestelling gebeurt dan ook door je eigen entiteit conform de wetgeving rond overheidsopdrachten.

Hebben deelnemers al een persoonlijke Articulate-licentie? Dan kunnen ze deze blijven gebruiken tijdens de opleiding en bedraagt de kostprijs voor deelname aan de opleiding 1.452 euro inclusief btw.

De kostprijs voor extra individuele begeleiding bedraagt 302,5 euro per uur inclusief btw.
Meer informatie over deze individuele begeleiding kan je nalezen op de website voor makers.

Meer informatie