Gedaan met laden. U bevindt zich op: HR-rapportering Rapportering

HR-rapportering

Ben je als HR-verantwoordelijke op zoek naar HR-rapportering over je departement of agentschap? Dan kun je gebruik maken van de Vlimpers-rapportenshop via de rapporteringstool Cognos of via Vlimpers voor aanvullende rapportering over de Vlimpers-module Talent.

Voor wie?

  • Je hebt een HR-functie binnen de Vlaamse overheid.
  • Je departement of agentschap maakt gebruik van de gemeenschappelijke dienstverlening van het Agentschap Overheidspersoneel (AgO).

Wat?

De Vlimpers-rapportenshop levert rapporten over gegevens uit Vlimpers(opent in nieuw venster), het gemeenschappelijk HR-managementsysteem van de Vlaamse overheid, en dit via de rapporteringstool Cognos. De rapporten geven je inzicht in de interne werking van je organisatie en maken onderbouwde beslissingen van het management mogelijk.

Via de Vlimpers-rapportenshop vind je verschillende mappen per thema: basis, demografie personeel, ziekte, … Raadpleeg het rapportenoverzicht van de Vlimpers-rapportenshop(Excel bestand opent in nieuw venster) met detailinformatie.

Lees meer op de webpagina ‘Rapportering’ over de rapporteringstools.

Als HR-functie heb je ook toegang tot de nieuwe rapporten over PLOEG, Rekrutering en Leren bij specifieke rapportering.

Nieuwe en gewijzigde rapporten

Nieuwe rapporten

Jaarlijkse rondvragen rond beleidsthema’s

Jaarlijks coördineert AgO een aantal rondvragen over bepaalde beleidsthema’s om de verschillende rapporteringsverplichtingen in kaart te brengen en beleidsvragen te beantwoorden. Je ontvangt de rondvragen telkens via een e-mailbericht, gericht aan de leidend ambtenaar, met jou als HR-businesspartner in kopie.

De nieuwe ‘cyclus’ start altijd met een rondvraag waarvan de e-mail eind december wordt verzonden en eindigt met de rondvraag verzonden eind juni. Je krijgt per rondvraag telkens een periode van twee weken voor opzoek- en verzamelwerk.