Gedaan met laden. U bevindt zich op: Leiderschapscoaches Groeien als leidinggevende

Leiderschapscoaches

Wil je als starter groeien in je nieuwe rol als leidinggevende? Sta je als ervaren leidinggevende voor een strategische uitdaging? Of start je een optimalisatie- of verandertraject op in je agentschap? Dan kun je een beroep doen op een interne leiderschapscoach van de Vlaamse overheid.

Voor wie?

 • Je bent leidinggevende bij de Vlaamse overheid.
 • Of je hebt een strategisch belangrijke functie (bijvoorbeeld HR-businesspartner).

Goed om te weten: naast een leiderschapscoach kun je als leidinggevende ook gebruik maken van andere ontwikkelingsinitiatieven of aan je HR-verantwoordelijke vragen om een leiderschapstraject op te zetten. Opgelet: de webpagina over het leiderschapstraject bevat afgeschermde inhoud. Lees hoe je toegang krijgt.

Wat is een leiderschapscoach?

Je kunt binnen de Vlaamse overheid terecht bij een netwerk van interne gecertificeerde coaches. Zij leren je groeien in je rol als leidinggevende.

Verloop coachingstraject

Je kunt samen met je coach 1 van de 4 soorten coachingstrajecten doorlopen.

Hoe aanvragen?

Heb je nood aan ondersteuning in je leidinggevende rol binnen de Vlaamse overheid? Dan kun je een coach aanvragen.

  Goed om te weten:

  • Alle coachingstrajecten zijn gratis.
  • De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en een coach is gebonden aan de beroepscode.
  • Vlaamse topambtenaren kunnen zich laten coachen door Nederlandse topambtenaren(opent in nieuw venster). Wil je graag beroep doen op een executive coach van Intercoach? Contacteer de coördinator van de pool van leiderschapscoaches.
  • Stap 1

   Er zijn 2 mogelijkheden om je aan te melden:

  • Stap 2

   Je ontvangt een e-mail met de gegevens van je coach. Vervolgens contacteer je je coach voor een 1ste gesprek. Tijdens dit intakegesprek vertelt je coach wat je van het coachingstraject kunt verwachten.

  • Stap 3

   Na het intakegesprek beslis je om het coachingstraject al dan niet verder te zetten. Als je voelt dat het niet ‘klikt’ met je coach, dan kun je dit melden aan de coördinatie van het netwerk interne coaches(opent in uw e-mail applicatie). Er wordt dan een nieuwe coach gezocht.

  • Stap 4

   Het coachingstraject bestaat uit 6 à 8 gesprekken van anderhalf uur. Die gesprekken gaan door op het kantoor van de coach, tenzij anders afgesproken.

   Wil je meer weten? Bekijk de webpagina over het verloop van een coachingstraject.

  • Stap 5

   Na het coachingstraject ontvang je een link naar een online evaluatieformulier. Vul dit in. Zo krijgen je coach en AgO feedback over je ervaring en tevredenheid.

  Cijfers leiderschapscoaching

  Informatie over het aantal coaches, het aantal coachtrajecten en het aantal personen die sinds 2013 gecoacht werden door een interne coach van de Vlaamse overheid.