Gedaan met laden. U bevindt zich op: De advocaat aan het woord Agenda van Vlaanderen Intern

De advocaat aan het woord

Studiedag
Afgelopen

De inschrijvingsperiode voor deze kennisdelingsdag is afgelopen.

Het Facilitair Bedrijf nodigt je op donderdag 25 mei 2023 graag uit voor een juridische kennisdelingsdag. Vier van de best beoordeelde kantoren binnen het recent afgesloten raamcontract voor juridische ondersteuning en adviesverlening nemen de tijd om enkele actuele juridische thema’s te belichten. Collega’s binnen de entiteiten die kunnen afnemen van dit raamcontract en die interesse hebben in de vernoemde juridische topics zijn van harte welkom op deze kennisdelingsdag.

Datum
25 mei 2023
Tijdstip
09:00 tot 17:00
Locatie

Polyvalente zaal - Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88, Brussel

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
18 mei 2023
Dit evenement is afgelopen.

Omschrijving

De dag wordt ingedeeld in 2 delen. De laatste 15 minuten van elke sessie zijn voorbehouden voor het stellen van vragen. Het is mogelijk om zowel beide delen bij te wonen alsook één van de twee. Tussen de sessies door is er een netwerkingsmomentje bij een broodje.

Deel 1

Het advocatenkantoor Crivits&Persyn zal een uiteenzetting geven rond het nieuwe verbintenissenrecht waarna kantoor Tender Law wat nader ingaat op overheidsopdrachten met een focus op problemen rond de uitvoering.

Deel 2

Op de vijfde verjaardag van de AVG zal kantoor Eubelius in deze materie een stand van zaken verzorgen. Het kantoor Timelex gaat tot slot in op het IT-recht en dan meer bepaald op de nieuwe dataregelgeving in Europa, met een focus op de Data Governance Act, en de implicaties daarvan op Belgisch en Vlaams niveau.

Programma

TijdstipInhoud

9h00 – 9h15

Inleiding Deel 1

9h15-10h45

CRIVITS & PERSYN

10h45-11h00

Pauze

11h00-12h30

TENDER LAW

12h30-13h30

Lunchpauze

13h30-13h45

Inleiding Deel 2

13h45-15h15

EUBELIUS

15h15-15h30

Pauze

15h30 – 17h00

TIMELEX

Sprekers

CRIVITS & PERSYN

Mr. Lies Sinnaeve is advocaat sinds 2009 bij de balie West-Vlaanderen en sinds datzelfde jaar werkzaam voor het kantoor Crivits & Persyn uit Brugge binnen de afdeling overheid, vastgoed & aansprakelijkheid. Mr. Sinnaeve kan terugvallen op een zeer gespecialiseerde en jarenlange ervaring in het ruime burgerlijk recht, waaronder vastgoedrecht, zakenrecht en verbintenissenrecht, alsook in het aansprakelijkheidsrecht. Zij behandelt tevens dossiers in het verzekeringsrecht en het overheidsopdrachtenrecht (in het bijzonder het luik uitvoering).

Mr. Emma Van Eenoo is sinds 2021 advocaat bij het kantoor Crivits & Persyn binnen de afdeling overheid, vastgoed & aansprakelijkheid. Zij wordt betrokken en actief ingezet in de dossiers die binnen de afdeling worden behandeld. Beide sprekers hebben uitgesproken expertise in het adviseren en vertegenwoordigen van publieke entiteiten in de bewuste materies.

TENDER LAW

Ewoud Hacke (Tender Law) – master in de rechten en master in de ruimtewetenschappen – begon zijn carrière als advocaat gespecialiseerd in overheidsopdrachten bij het advocatenkantoor Rika Heijse. Daarna was hij werkzaam als aankoper-jurist bij de Vlaamse overheid, als jurist-coördinator overheidsopdrachten bij Solidaris en als senior consultant bij EBP. Vandaag is hij werkzaam als advocaat bij Tender Law waar hij overheden en bedrijven adviseert en bijstaat bij gerechtelijke procedures inzake overheidscontracten in de ruime zin. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op seminaries en opleidingen inzake overheidsopdrachten.

EUBELIUS

Anneleen Van de Meulebroucke is partner bij Eubelius waar zij het Digital & gegevensbeschermingsteam leidt. Zij legt zich toe op ICT-recht en nieuwe technologieën, met een focus op data. Haar expertise omvat het volledige spectrum van datawetgeving (waaronder GDPR, open data en de Europese gegevensstrategie) en aanverwante materies, zoals vertrouwensdiensten (eIDAS). Anneleen adviseert over al deze materies, verleent bijstand bij dataprojecten en vertegenwoordigt organisaties in datagerelateerde geschillen, onder andere naar aanleiding van cyberincidenten.

TIMELEX

Hans Graux is vennoot en medeoprichter van het kantoor Timelex, dat gespecialiseerd is in ICT-recht en digitale innovatie. Hij stond mee aan de wieg van recente wetgeving rond elektronische identificatie, vertrouwensdiensten, e-government en data sharing/data management, en adviseert zowel de publieke sector als privébedrijven rond de correcte toepassing hiervan.
Hij is een vaak geraadpleegd adviseur voor zowel nationale als internationale overheden, en droeg bij aan meer dan honderd studies, onderzoeksprojecten en wetsaanpassingen in de voorbije twintig jaar. Recent werkte hij mee aan o.a. de nieuwe regelgeving rond de Data Act, de Data Governance Act, de AI Act, en de Europese regels rond het only-once principe.


Over de raamovereenkomst juridische ondersteuning en adviesverlening

Op 8 juli 2022 sloot de aankoopcentrale van Het Facilitair Bedrijf een nieuw raamcontract voor juridische ondersteuning en adviesverlening. Het raamcontract bevat maar liefst elf percelen en werd gesloten met vier tot zes opdrachtnemers per perceel. Je vindt hier grote, bekende kantoren zoals DLA Piper, Eubelius en Stibbe terug maar ook kleinere kantoren zoals Tenderlaw, Crivits & Persyn en Marlex. De prijzen die werden overeengekomen binnen dit contract zijn bovendien bijzonder competitief en exclusief voor afnemers van deze raamovereenkomst.

Het raamcontract biedt veel mogelijkheden: binnen de elf percelen vind je alle rechtstakken en verschillende opdrachtnemers terug en kan je bovendien variëren in prijsvaststelling en in de wijze van afname. Naast individuele bestellingen, kan je ook een samenwerking met één kantoor voor een langere periode aangaan.

Concreet kan je aldus - afhankelijk van wat jij nodig hebt - heel snel en simpel een bestelling plaatsen bij de eerstgerangschikte van een perceel en anderzijds vind je hier ook een partner voor complexe en/of langdurige juridische dienstverlening.

Meer informatie over het contract vind je in onze catalogus. (opent in nieuw venster)

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Polyvalente zaal - Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88

1000 Brussel

Routeplanneropent in nieuw venster
Evenement georganiseerd door Het Facilitair Bedrijf
Andere