Gedaan met laden. U bevindt zich op: (Op)recht in gesprek Agenda van Vlaanderen Intern

(Op)recht in gesprek

Studiedag

Op 28 mei 2024 organiseert Het Facilitair Bedrijf een nieuwe juridische kennisdelingsdag in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel.

Datum
28 mei 2024
Tijdstip
09:00 tot 15:30
Locatie

Auditorium Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88, Brussel

Routeplanner opent in nieuw venster

Omschrijving

In de voormiddag verwelkomen we twee topjuristen in hun vakgebied die enkele actuele juridische thema’s onder de loep nemen, waaronder de overheid als btw-plichtige en regelgeving in een digitale wereld. In de namiddag kan je een panelgesprek bijwonen tussen enkele specialisten in het overheidsopdrachtenrecht en gaan we in gesprek over de recente wetswijzigingen met het oog op het bevorderen van de toegang van kmo’s en het gebruik van AI binnen overheidsopdrachten. We sluiten de dag af met een netwerkbeurs en -receptie. Voor elk wat wils dus!

Programma

9u

De overheid als btw-plichtige; opportuniteiten en valkuilen - Auditorium Herman Teirlinck

Toelichting door Stein De Maeijer van advocatenkantoor Tiberghien

Q&A

10u45

Pauze

11u

Digitaalvriendelijke regelgeving - Auditorium Herman Teirlinck

Toelichting door Hans Graux van advocatenkantoor Time.Lex

Q&A

12u30

Lunch - Binnentuin Herman Teirlinck

13u30

Panelgesprek - Polyvalente ruimte Herman Teirlinck

Tijdens dit actueel panelgesprek gaan we dieper in op enkele nieuwigheden binnen de overheidsopdrachtenregelgeving. Het panel evalueert de wetswijzigingen met het oog op de bevordering van de toegang van kmo’s aan overheidsopdrachten en behandelt de opportuniteiten en valkuilen van AI binnen overheidsopdrachten. Je wordt uitgenodigd je stem te laten horen!

Het panel:

  • Barteld Schutyser van advocatenkantoor Eubelius
  • Ewoud Hacke van advocatenkantoor Tender Law
  • Lore Derdeyn van advocatenkantoor Lydian
  • Matthias Castelein van advocatenkantoor Marlex
  • Frank Geets, Administrateur-generaal Het Facilitair Bedrijf

15u30

Netwerkbeurs en receptie: maak kennis met de kantoren binnen de raamovereenkomst! - Binnentuin Herman Teirlinck

Inschrijven

Let op, inschrijven voor de sessies is verplicht en de plaatsen zijn beperkt. Het is mogelijk om je enkel voor de voor- of de namiddag in te schrijven. De broodjeslunch is enkel toegankelijk voor deelnemers van het volledige dagprogramma.

Bezig met laden...

Het Facilitair Bedrijf verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie met betrekking tot het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de disclaimer of kun je opvragen via het e-mailadres dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van Het Facilitair Bedrijf via het mailadres dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Auditorium Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88

1000 Brussel

Routeplanneropent in nieuw venster
Beleid en regelgeving