Gedaan met laden. U bevindt zich op: Stoppen met roken? Je staat er niet alleen voor! Nieuwsberichten

Stoppen met roken? Je staat er niet alleen voor!

Nieuwsbericht
29 maart 2024

Roken is ongezond, dat weet je ongetwijfeld. Rook je en heb je al verschillende keren overwogen om te stoppen? Het is nooit te laat. De vzw Sociale Dienst helpt je graag om de stap te zetten naar een rookvrij leven.

Voordelen

Stoppen met roken vermindert het risico op onder andere kanker, hartziekten en chronische long- en luchtwegenziekten. Je verbetert ook je concentratie, energieniveau en algehele welzijn. Bovendien bespaar je geld en versterk je je immuunsysteem.

Ondersteuning vzw Sociale Dienst

Het is niet eenvoudig: stoppen met roken is een proces van gedragsverandering. Het is een proces dat vaak meerdere pogingen inhoudt. Laat je dus niet ontmoedigen als het je nog niet gelukt is!

De vzw Sociale Dienst biedt 3 verschillende methodes aan om je te helpen om te stoppen met roken:

  • Stap 1

   Op eigen kracht, met behulp van een applicatie

   Stoppen met roken op eigen initiatief met behulp van een app kan een effectieve en zelfsturende manier zijn om je doelen te bereiken.

   Wil je op eigen houtje stoppen met roken? Registreer je dan via het webformulier van de vzw Sociale Dienst(opent in nieuw venster). Je krijgt op regelmatige basis positieve en motiverende berichten in je mailbox.

  • Stap 2

   Allen Carr-workshop

   De Allen Carr-methode is bewezen effectief en een cognitieve gedragswetenschappelijke benadering. De methode richt zich zowel op de psychische, fysieke als gewoonteaspecten van de verslaving. Allen Carr-trainers zijn ex-rokers, ze kennen alle ins en outs als ervaringsdeskundige en kunnen zich als geen ander verplaatsen in de twijfels van rokers. Je krijgt 100%, 24/7 begeleiding in het ontwenningsproces. En er is nazorg op maat.

  • Stap 3

   Groepssessies onder begeleiding van een tabakoloog

   Een tabakoloog is een professional op het gebied van rookstopbegeleiding, met kennis van de fysieke en psychologische aspecten van roken. Deze deskundige kan een persoonlijk stopplan opstellen en biedt individuele begeleiding om jouw specifieke behoeften als roker aan te pakken. Het groepsgebeuren verhoogt je kans op succes, versterkt je motivatie en helpt je doorheen dit proces!

  Praktisch

  Overweeg je om een van de methodes te gebruiken om te stoppen met roken? De vzw Sociale Dienst organiseert dit voorjaar infosessie over de Allen Carr-workshop en over de groepssessies. Vanaf 26 april kun je effectief inschrijven.

  Meer informatie over het aanbod van de vzw Sociale Dienst lees je op de webpagina ‘Rookstopbegeleiding’.

  Naast het rookstopaanbod van de vzw Sociale Dienst zijn er nog andere hulpmiddelen om te stoppen met roken. Meer informatie vind je op de website www.tabakstop.be(opent in nieuw venster).