Gedaan met laden. U bevindt zich op: Specifieke lokalen Herman Teirlinckgebouw Herman Teirlinckgebouw

Specifieke lokalen Herman Teirlinckgebouw

Welke specifieke lokalen zijn er in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel? Wat als je er wil telewerken of met de fiets naar het gebouw wil komen? 

Afkolflokaal

Het afkolflokaal vind je terug op de gelijkvloerse verdieping naast het EHBO-lokaal, ter hoogte van de toiletten.

Je kan het lokaal betreden met je toegangsbadge. Van binnenuit kan je aangeven of het lokaal vrij of bezet is.

Bibliotheek

Op de derde verdieping aan de binnentuin (3BC) vind je de collecties van Kanselarij en Buitenlandse Zaken (DKBUZA) en van Onroerend Erfgoed (OE) verzameld in de bibliotheek. Ook de krant van de dag of een van vele tijdschriften kan je er lezen. Open: elke weekdag 9 -16.30 uur, 02 553 48 77 - Catalogus OE(opent in nieuw venster) - Info bibliotheek DKBUZA(opent in nieuw venster)

Douches

In de heren- of dameskleedkamer zijn er telkens 7 douches waarvan 1 douche voor personen met een beperking.

In de droogkamer - voorzien van extra ventilatie - kan je kleding sneller laten drogen.

Elke kleedkamer is uitgerust met ongeveer 100 lockers, afsluitbaar via een persoonlijke code. Op regelmatige basis wordt gevraagd de lockers leeg te maken om ze binnenin te kunnen poetsen.

EHBO

Locatie EHBO-lokaal: gelijkvloers in de gang van de toiletten.

Je kan het lokaal betreden met je toegangsbadge. Van binnenuit kan je aangeven of het lokaal vrij of bezet is.

Fietsenstalling

  • Er is een openbare fietsstalling tegenover het gebouw van BIM Leefmilieu, gelegen achter het Herman Teirlinckgebouw.
  • Voor personeel dat met de fiets komt werken is er een grote, afgesloten en beveiligde fietsenstalling voorzien op -1. Hier zullen 200 fietsen gestald kunnen worden tussen comfortabele fietsbeugels.
  • Er worden geen fietslockers voorzien aangezien de hele fietsenstalling in de beveiligde zone ligt en voorzien is van camerabewaking.
  • In de binnenstraat zijn er plooifietslockers voor bezoekers en personeelsleden.

Meer informatie vind je op de pagina 'Fietsvoorzieningen'.

Inclusieve toiletten

In dit gebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle grote toiletten in de inclusieve toiletblokken uitgerust met vuilbakjes. Deze zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

Dropzone

Het Facilitair Bedrijf creëerde dropzones in al zijn grote kantoorgebouwen. Een dropzone is een ruimte waar entiteiten hun overtollig meubilair, planten, papier en elektronisch materiaal kunnen afzetten.

Het Facilitair Bedrijf zorgt voor de verdere afhandeling: afvoer, verkoop, interne herbestemming.

Stilteruimte

Als je nood hebt aan een moment van rust tijdens het werk dan kan je terecht in de stilteruimte genaamd ‘De Stilte’. Want stilte heeft een impact op onze gezondheid: het vermindert stress en brengt ons lichaam tot rust.

Deze prikkelarme ruimte laat je toe om een houding aan te nemen die je wenst en die comfortabel aanvoelt. De keuze voor natuurlijke kleuren zorgt eveneens voor een aangename, zachte en frisse uitstraling.

Wens je gebruik te maken van ‘De Stilte’, dan kan je aansluiten bij een groepsmeditatie of wanneer je liever alleen rust opzoekt, hoef je geen reservatie te maken. De ruimte is voor iedereen vrij toegankelijk.

De stilte ruimte bevindt zich op de 13de verdieping, lokaal 13.13.

Vergeet zeker je badge niet, maar laat je GSM buiten de ruimte.